Polonia a impus de una singură un embargo asupra cărbunelui rusesc

Sursă foto: Facebook Andrzej Duda
Sursă foto: Facebook Andrzej Duda

Președintele Andrzej Duda a semnat legea care presupune un embargo asupra importurilor de cărbune din Federația Rusă.

Polonia a impus de una singură un embargo asupra importurilor de cărbune din Rusia, în așteptarea unei decizii a altor țări ale Uniunii Europene.

Potrivit Gazetei Prawna, legea a fost semnată de președintele Andrzej Duda.

„Președintele a semnat un act privind deciziile speciale în domeniul contracarării sprijinului agresiunii împotriva Ucrainei și al protecției securității naționale, care prevede, în special, introducerea unui embargo asupra importurilor de cărbune din Rusia”, se arată în comunicat.

Legea prevede, de asemenea, posibilitatea înghețării averilor celor care au susținut agresiunea rusă și permite întocmirea unei liste de persoane fizice și persoane juridice cărora li se vor aplica măsuri restrictive, inclusiv blocarea fondurilor și resurselor acestora.

În plus, legea interzice utilizarea sau publicitatea simbolurilor sau numelor care confirmă agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Astfel de acțiuni se pedepsesc cu amendă sau închisoare de până la 2 ani, scrie BucPress.

Majoritatea polonezilor susțin poziția dură a țării împotriva Rusiei

Potrivit unui sondaj al Institutului de Cercetări Sociale și de Piață IBRIS pentru ziarul Rzeczpospolita, 65% dintre respondenți au considerat că acțiunea întreprinsă de guvernul polonez pe scena internațională este fie „cu siguranță bună”, fie „destul de bună”.

Doar 30% au dezaprobat gestionarea crizei de către guvernul prim-ministrului Mateusz Morawiecki, în timp ce 5% nu au avut o opinie în această privință.

Rzeczpospolita notează că ratingul pozitiv al alegătorilor de opoziție poate fi surprinzător, deoarece 43% dintre aceștia au evaluat acțiunile guvernului lui Mateusz Morawiecki ca fiind „destul de bune”, iar doar 13% dintre respondenți ca „foarte proaste”.

Satisfacția susținătorilor tradiționali ai guvernului nu este surprinzătoare, deoarece aproape 100% dintre aceștia sunt în favoarea politicii guvernului în ceea ce privește Ucraina - 48% considerând că răspunsul este „cu siguranță bun”, iar 49% „destul de bun”.

„Nu găsesc aceste rezultate surprinzătoare, pentru că toată lumea acordă polonezilor credit și vorbește despre cât de fanatic ajutăm”, a spus Anna Materska-Sosnowska, politolog de la Universitatea din Varșovia (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel