Polonezii nu-și mai doresc să-l vadă pe Donald Tusk în funcția de premier

Mai puțin de unul din trei polonezi consideră că viața ar fi mai bună cu liderul opoziției, Donald Tusk, în funcția de premier.

Într-un sondaj United Surveys efectuat pentru portalul de știri Wirtualna Polska, doar 32,4% dintre respondenți cred că un guvern Tusk ar contribui la o viață mai bună, în timp ce 47,6% cred că viața s-ar înrăutăți cu el la conducerea Executivului. 18,4% cred că viața ar deveni „ ceva mai rea”, în timp ce 29,2% cred că ar fi „mult mai rea”.

În mod deloc surprinzător, alegătorii partidului de guvernare Lege și Justiție (PiS) sunt cei mai zgomotoși împotriva lui Tusk, 99% fiind de părere că va fi mult mai rău.

Cu toate acestea, puțin peste jumătate dintre susținătorii opoziției, 57%, cred că Donald Tusk, în calitate de șef al guvernului, ar aduce o viață mai bună, iar 16% au o opinie contrară. Un total de 27% din electoratul de opoziție nu are nicio opinie în această privință.

Printre alegătorii indeciși, părerile sunt împărțite. În timp ce 23% dintre ei cred că ar putea fi mai bine cu Donald Tusk ca prim-ministru, 45% dintre alegătorii indeciși au o opinie opusă, iar 32% pur și simplu nu știu care este răspunsul corect, potrivit RMX.

Un alt sondaj realizat recent a relevat faptul că polonezii au devenit mult mai vulnerabili la propaganda rusă. Un număr tot mai mare de cetățeni consideră că refugiații ucraineni sunt de fapt migranți economici și că Polonia nu ar trebui să mai ajute Ucraina, din cauza evenimentelor istorice din trecut.

Aproximativ 63% au fost de acord cu afirmația că Polonia nu își poate permite refugiații. De asemenea, teoriile conspirației conform cărora războiul este un complot liberal al elitelor occidentale, aceleași care au „planificat” pandemia, reprezintă opinia a 34% din polonezi, iar 26% cred că dacă nu ar fi fost extinderea NATO la est, Putin nu ar fi invadat Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel