Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa, primele declarații. Ce le-a spus anchetatorilor

Foto: Captură video Realitatea Plus
Foto: Captură video Realitatea Plus

Polițistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni a fost audiat. 

Polițistul care a lovit-o mortal cu mașina pe Raisa pe o trecere de pietoni din București a fost chemat astăzi, din nou, la audieri, la o săptămână de la tragedie, transmite Realitatea Plus. El a dat declarații la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 al Capitalei. Până acum, agentul mai fusese chemat de două ori, dar invocase diverse motive pentru care nu ar fi putut da declarații despre tragedie.

Astăzi, însă, polițistul a fost audiat timp de o oră și jumătate. El a recunoscut că nu se afla în misiune,dar a precizat că avea semnalele luminoase pornite pentru a putea fi observat. În plus, acesta a spus că nu le-a văzut pe cele două fetițe, Raisa și Marina, și că nici nu a știut că sunt două copile accidentate. Agentul a spus, de asemenea, că și-a schimbat geaca de teamă să nu fie linșat de mulțime. El a recunoscut ca avea viteză, dar nu știe cât.

Agentul a explicat în fața anchetatorilor și imaginile care au apărut în spațiul public în care el apare verificând victima cu piciorul. Agentul a spus că o sprijinea la indicațiile operatorului de la 112. Tot el, ar fi spus că nu știa să acorde primul ajutor.

VEZI ȘI: Părinţii Raisei, mărturii crunte. S-au mirat că merge la școală, pentru că NU avea ore: I-am spus "PA, TATI, să ai grijă" cu 10 minute înainte să moară

Adrian Cuculis: Mecanismul e foarte simplu: nu a văzut nimic, s-a trezit cu o bubuitură și a pus frână

„Treaba cu bocancul a recunoscut-o, cel de la 112 îi dăduse indicații, a recunoscut că nu cunoștea procedurile de prim ajutor. Nu a știut să răspundă la întrebarea unde a făcut cursurile de condus defensiv. Mecanismul e foarte simplu: nu a văzut nimic, s-a trezit cu o bubuitură și a pus frână. El în continuare merge pe aceeași ipoteză, că a verificat trecerea de pietoni și nu era nimeni acolo.

A spus că nu era atent, singurul lucru recunoscut că avea viteză excesivă. N-a putut să precizeze. Din declarații reiese clar că au venit colegii la fața locului și el spune că i-au dat geaca jos să nu îl linșeze colegii acolo. A rezumat că în ziua respectivă nu se afla în misiune, girofarul îl avea pornit pentru că, atenție, voia să se asigure că este vizibil. Asta reiese din declarațiile lui. Nu în ultimul rând, când a produs accidentul el spune în continuare că nu a văzut nimic și nici nu și-a dat seama că au fost două victime”, a declarat Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel