Polițiștii spanioli au făcut raiduri la o fabrică de tutun care exploata refugiații ucraineni

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Poliția din Spania a destrămat o bandă despre care spune că ar fi condus trei fabrici ilegale de tutun în care refugiații ucraineni lucrau în condiții proaste.

 

Operațiunile de acest tip au fost găsite în trei regiuni din Spania și 27 de persoane au fost arestate. Contrabanda ar fi fost realizată în cantități mari de tutun.

Fabricile puteau produce zilnic peste jumătate de milion de pachete de țigări, care erau vândute în Spania și în străinătate. Poliția a spus că ucrainenii, care au fugit după invazia Rusiei asupra țării lor, trăiau „înghesuiți” în adăposturi prefabricate din cadrul fabricilor, scrie BBC.

Lucrau ore îndelungate și nu plecau, pentru a nu fi depistați, întrucât unii intraseră ilegal în țară. Între timp, șefii organizației s-au bucurat de o „viață de lux” și ar fi spălat banii câștigați din operațiunea lor de contrabandă cu tutun.

În timpul raidului, autoritățile au confiscat produse din tutun în valoare de 37,5 milioane de euro, vehicule de lux, bijuterii și cantități mari de numerar. Au fost percheziționate peste 20 de locuințe, clădiri industriale și magazine.

Prima fabrică clandestină a fost găsită într-o hală de pui, lângă Sevilla, în sud - determinând autoritățile să descopere alte două operațiuni, în estul regiunii Valencia și La Rioja în nord.

Poliția a spus că banda și-a diversificat producția prin dezvoltarea de plantații mari de marijuana.

Ancheta a primit asistență de la agenția europeană de poliție Europol.

Potrivit Organizației Națiunilor Unite, în Europa există aproape opt milioane de refugiați ucraineni înregistrați, care au fugit de invazia Rusiei din februarie 2022. Peste 160.000 au fost înregistrați în Spania.

În noiembrie, Parlamentul European a raportat că exploatarea prin muncă a ucrainenilor este în creștere, spunând că urgența situației lor și barierele lingvistice i-au forțat uneori pe refugiați să lucreze neoficial și prost plătit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel