Poliţiștii din Rusia l-au reţinut pe fratele lui Alexei Navalnîi, după o serie de percheziţii la Moscova

Sursă foto: Facebook Alexei Navalnîi
Sursă foto: Facebook Alexei Navalnîi

Poliţia rusă l-a reţinut miercuri pe Oleg Navalnîi, fratele lui Alexei Navalnîi, după ce a efectuat percheziţii la apartamentul din Moscova al opozantului.

Poliția din Moscova l-a reținut miercuri pe Oleg Navalnîi, fratele criticului de la Kremlin, Alexei Navalnîi, transmite Reuters. Acesta a fost arestat în timpul perchezițiilor efectuate la apartamentul lui Alexei Navalnîi. Tot în cursul zilei de miercuri, poliţia a efectuat raiduri la birourile organizaţiei lui Navalnîi, Fondul de luptă împotriva corupţiei, şi la alte câteva proprietăţi legate de acesta.

Ivan Zhdanov, directorul Fundației Anticorupție a lui Navalnîi, a scris pe Twitter că Oleg se afla în apartamentul fratelui său în timpul perchezițiilor. Nu este clar de ce acesta a fost reținut, dar Zhdanov spunea că perchezițiile sunt efectuate în cadrul unui noi dosar intentat de autoritățile ruse, care ar viza încălcarea normelor sanitare impuse de pandemia Covid-19.

Oleg Navalnîi a fost eliberat din închisoare în 2018, după ce a executat o pedeapsă trei ani și jumătate pentru o condamnare în care era acuzat de delapidare, dosar despre care susținătorii lui Navanîi spun că a fost conceput pentru a pune presiune asupra lui Alexei Navalnîi. Alexei a primit o pedeapsă cu suspendare în același dosar. Amintim că zeci de mii de oameni au ieșit în stradă sâmbătă pentru a cere Kremlinului să-l elibereze pe Alexei Navalnîi din închisoare. Poliția a reținut aproape 4.000 de persoane, pe motiv că protestele ar fi fost ilegale. Aliații lui Navalnîi intenționează să organizeze alte mitinguri în această duminică.

VEZI ȘI: Percheziții la apartamentul lui Alexei Navalnîi, în cadrul unui NOU dosar intentat de autoritățile ruse. "Au început să spargă ușă"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel