Poliţişti români, trimişi în Franţa pentru combaterea infracţiunilor comise de români

Crişan Andreescu / 27 iul 2014 / 21:06 Salveaza PDF Comentarii

În plin sezon de vacanță, Franța se pare că nu mai poate face față valului de fapte de cerşetorie, furturi şi înşelăciuni. În aceste condiții, peste 30 de poliţişti români au fost trimişi în Franţa pentru a sprijini Poliţia franceză în cazurile în care sunt implicaţi cetăţeni din România.

Dintre aceştia, 20 sunt în misiune în Franţa din 7 iulie până în 29 august şi patrulează împreună cu poliţiştii francezi, pentru combaterea infracţionalităţii în Paris.

Alţi 12 poliţişi români au început de duminică o misiune de suport operativ în Franţa, care va dura până în 23 octombrie.

"Scopul misiunilor îl reprezintă acordarea de sprijin şi asistenţă Poliţiei Franceze în instrumentarea cazurilor în care sunt implicaţi cetăţeni români, precum şi facilitarea schimbului de informaţii pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor", a precizat Poliţia Română într-un comunicat de presă.

Poliţiştii care participă la misiuni au experienţă în structurile operative ale Poliţiei Române şi au fost selectaţi după verificarea cunoştinţelor teoretice legislative, a nivelului de cunoaştere a limbii franceze, dar şi a îndeplinirii la standarde europene a activităţilor specifice muncii de poliţie.

Citește și: Haos pe străzile Parisului: ciocniri între protestatari și poliție

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24