Haos pe străzile Parisului: ciocniri între protestatari și poliție

Poliția franceză a folosit gaza lacrimogene împotriva protestatarilor pro-palestinieni. 40 de persoane au fost arestate.

Între 2.000 și 3.000 de persoane s-au adunat în Piața Republicii în semn de solidaritate cu locuitorii Fâșiei Gaza, în ciuda interdicției impuse de prefectură, care și-a justificat vdecizia făcând trimitere la precedentele manifestații violente din 13 și 19 iulie, scrie Le Monde.

Ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, a făcut un ultim apel la protestatari să-și abandoneze inițiativa, avertizându-i că vor fi responsabili de eventuale degenerări sau sancțiuni penale.

"Continuăm să venim aici pentru că este dreptul nostru. Este posibil ca Franța să fie singura țară în care nu poți să-ți manifești solidaritatea cu poporul palestinian. Există o voință politică a guvernului francez de a discredita această mișcare, de a diviza organizațiile pentru ca în ochii oamenilor să rămână faptul că manifestațiile noastre se termină în haos. Nu vorbim despre esențial: în Gaza are loc un masacru", spune Olivier Besancenot, lider al Noului Partid Anticapitalist.

Israel a acceptat un armistițiu umanitar de 12 ore cu Fâșia Gaza, prelungit sâmbătă seară cu încă patru ore. Bilanțul deceselor a atins 1.000 de persoane.

Avion prăbușit în Ucraina. SUA: Putin este vinovat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel