Poliţişti intimidaţi de cei pe care trebuiau să îi aresteze. Florin Vîlnei, DUR: Există o temere!

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Florin Vîlnei, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Sed Lex, a afirmat că există o temere a agenţilor de poliţie să folosească armamentul din dotare, după ce în spaţiul public a apărut un clip cu doi agenţi care erau intimidaţi chiar de cei pe care ar fi trebuit să îi aresteze. 

"În astfel de cazuri, noi avem dreptul să folosim arma din dotare? Când ne este pusă viaţa în pericol? Mai avem voie să facem uz de forţă? Pentru că vedem ce s-a întâmplat de-a lungul timpului. Când foloseşti armamentul din dotare, ca poliţist, totul se întoarce împotriva ta. Oamenii devin violenţi, îşi angajează avocaţi ca să îi tracaseze pe colegi, îi trag prin instanţe, se plâng că au fost abuzaţi de organele de poliţie. Noi trebuie să înţelegem cu toţii, până la urmă, că într-o societate normală la cap trebuie să ne păstrăm echilibrul, trebuie să aplicăm legea gradual, să avem posibilitatea să folosim armamentul cât timp, iată, viaţa oamenilor este pusă în pericol şi este dovedit lucrul ăsta, fără să existe lacune legislative. 

Colegii din acea filmare au experienţă de zeci de ani. Nu se pune problema doar de lipsa pregătirii, ci de faptul că avem lacune legislative. Într-o astfel de situaţie, câte gloanţe să tragi în aer, câte semnale de avertisment să le transmiţi oamenilor, să nu mai vină spre poliţişti? Dacă se întorc împotriva oamenilor deciziile, colegii normal că se gândesc de 10 ori înainte să folosească armanentul din dotare. Şi nu e vorba doar de armament. Au fost sute de cazuri unde s-au pus în aplicare mandate de aducere şi au apărut întrebări că de ce i s-au pus inculpatului cătuşe, de ce a fost băgat în dubă, etc. În momentul în care ai încălcat legea şi ajungi într-o astfel de situaţie, ca cetăţean trebuie să ştii că eşti supus unor riscuri. Cătuşele nu sunt nici din banderole, nici din plastic, sunt de metal. Aşa a decis legiuitorul. Când vom avea gloanţe de cauciuc, cu tazere, vom trage cu ele în ei când situaţia o va permite. Sunt oameni cu care avem de-a face, oameni periculoşi, oameni care au încălcat legea! 

Există o temere în tot ceea ce înseamnă folosirea armamentului acum în România. Există o temere! De ce să nu spunem asta?", a declarat Florin Vîlnei la Antena 3. 

VEZI ŞI Polițiști cu pistoale în mână, speriați de interlopi, la Gorj - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel