Polițist, la un pas să fie linșat în Târgu Jiu, după ce a vrut să oprească o autoutilitară. Val Vâlcu: Nu există așa ceva. În secunda 2 trebuia oprit - Foto

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un polițist a fost a fost la un pas să fie linșat de locuitorii cartierului Obreja din Târgu Jiu, fiind nevoie de intervenția colegilor pentru a fi salvat. 

Un polițist a fost a fost la un pas să fie linșat de locuitorii cartierului Obreja din Târgu Jiu, după ce a vrut să oprească o autoutilitară. A pornit semnalele acustice și luminoase, iar în acel moment oamenii au început să-l înjure și să-l amenințe. A fost nevoie de intervenția colegilor polițistului, conform Antena 3 CNN. Jurnalistul Val Vâlcu a comentat acest subiect în direct la TV.

Într-o postare pe Facebook Sindicatul Național al Polițiștilor și al Personalului Contractual (SNPPC) a precizat:

"Colegul nostru a fost la un pas sa fie linșat pentru că a avut curajul să folosească semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție pentru a urmări o autoutilitară în cartierul Obreja. Acest "tupeu de milițian" a deranjat comunitatea, iar mai mulți cetățeni ale căror urechi au fost iritate de sunetul sirenei au cerut socoteală colegului adresându-i amenințări. Astfel, a fost nevoie de mai multe echipaje pentru a salva pielea colegului care a avut curajul să își facă datoria.

Ultrajele, indiferent de modul în care sunt comise, trebuie sancționate imediat de către magistrați. Orice întârziere în luarea măsurilor preventive, nu face decât să încurajeze! SNPPC a solicitat public modificarea Codului Penal și Codul de Procedură Penală, în sensul instituirii:

- obligativității propunerii arestării preventive în cazul ultrajului și ultrajului judiciar,

- instituirii pedepsei cu închisoare strictă la ultraj și ultraj judiciar (fără amânarea aplicării pedepsei, suspendarea executării pedepsei, amendă penală sau și alte tertipuri care să asigure neexecutarea detenției).

De asemenea, Biroul Executiv Central al SNPPC, a solicitat domnului ministru Cătălin Predoiu, accelerarea modificării urgente a OMAI 9/2009, în sensul instituirii sprijinului juridic pentru polițiștii ultragiați".

Comentariul lui Val Vâlcu

Jurnalistul Val Vâlcu a spus despre acest caz că autoritățile trebuiau să intervină imediat, iar cei implicați să fie reținuți pentru ultraj.

"Chiar dacă ar putea fi un abuz, în momentul în care domnul acela în trening a ridicat mâna asupra unui polițist, în secunda 2 trebuia oprit. Nu există așa ceva. Sunt pe cameră, iar toți ăștia trebuie luați pentru ultraj.

Există infracțiune, poliția știe cine e. Vorbesc de cel în albastru și doamna care se bagă în față. Deci, frumos venit cu mascați, cu forțe și luați. Polițistul trebuie să se apere. Judecata trebuie să dureze 30 de minute, dacă ai ridicat mâna la poliție mergi la închisoare și am terminat", a spus Val Vâlcu la Antena 3 CNN.

Foto: Captură video Antena 3 CNN

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel