Poliția s-a sesizat din oficiu și face cercetări în urma incendiului de la metrou

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Poliția s-a sesizat din oficiu și face cercetări în urma incendiului de marți de la metrou.

Poliția Capitalei a anunțat că face cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă și neluarea și nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă, în urma incendiului care a izbucnit marți dimineață la un tren de metrou.

Potrivit Poliției Capitalei, polițiștii s-a sesizat din oficiu în urma incidentului de marți dimineață.

„Cu privire la evenimentul înregistrat în data de 24.05.2022, când un tren a rămas blocat în tunel în zona stației de metrou Piața Romană, sector 1, polițiștii Brigăzii de Poliție pentru Transportul Public s-au sesizat din oficiu și desfășoară activități investigative sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă, respectiv neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de sănătate și securitate in muncă”, a transmis Poliția Capitalei.

Conform acesteia, cercetările sunt continuate de Brigada de Poliție pentru Transportul Public, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Defecțiunea produsă marți la metrou, în urma căreia a izbucnit un incendiu cu degajări de fum, va fi analizată de către o comisie tehnică de specialitate mixta Metrorex - Agenția de Investigare Feroviară Română (AGIFER), a anunțat Ministerul Transporturilor.

Ca urmare a incendiului, 172 de călători au fost evacuați, iar 25 de persoane au fost asistate medical. Incendiul a fost anunțat la ora 8:43, a fost declanșat planul roșu și pompierii au intervenit cu 20 de autospeciale la trei stații de metrou. Incendiul s-a produs, conform pompierilor, la nivelul unei cutii electrice la nivelul șinei.

Citește și: Chirieac: E știrea zilei cu Ungaria care declară stare de urgență. Nu trebuie să ne fie teamă, tot Occidentul acum vede

Citește și: Lider Sanitas anunță protest în Piața Victoriei: E timpul să ieșim în stradă! Haideți să forțăm o nouă lege

Citește și: Localitatea din Deltă care începe să înflorească: Oamenii au înțeles că suntem o echipă. Totul este în memoria lui Ivan Patzaichin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel