Poliția londoneză, exasperată de tupeul cerșetorilor romi

romi
romi

Autoritățile londoneze sunt exasperate de tupeul cerșetorilor romi, care, evacuați din centrul orașului, se întorc în cel mai scurt timp, cu tot cu bagaje, în aceleași locuri de cerșit.

În pofida operațiunilor din ce în ce mai dese ale poliţiei londoneze de a-i îndepărta pe cerșetorii romi din centrul orașului, autorităţile britanice susţin că eforturile sunt inutile.

Cetăţenii de etnie romă şi-au stabilit tabăra în centrul Londrei în urmă cu câteva săptămâni. La mai puţin de 24 de ore după ce fuseseră evacuaţi din tabăra lor aşezată abuziv în Marble Arch, cerşetorii romi s-au reîntors încărcați cu saci și valize în acelaşi loc, sfidând astfel poliţia londoneză, informează publicaţia London Evening Standard. "Lucrăm împreună cu poliţia pentru a-i muta pe aceşti oameni, dar este în zadar", a declarat Nickie Aiken, consilier local.

Nomazii romi s-au instalat de mai multe săptămâni în tabere improvizate ad-hoc în jurul marble Arch şi în Park Lane, au povestit martori oculari, precizând că romii jefuiesc trecătorii, îi amenință cu cuţitul şi desfăşoară tot felul de activităţi antisociale, inclusiv urinatul pe stradă.

Autorităţile britanice sunt de părere că de vină pentru toate acestea sunt grupurile de crimă organizată care îi transportă pe ţiganii din România în Marea Britanie cu autocare, pentru a comite aici infracţiuni inainte şi mai ales în perioada Jocurilor Olimpice, cum sunt furturile, cerşetoria şi prostituţia.

Publicația informează că treisprezece persoane au fost arestate, inclusiv patru femei gravide. Mai mult de 50 de turişti au fost repatriaţi în România în ultimele luni, însă eforturile sunt zadarnice, deoarece unele deja se întorc în Marea Britanie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel