Update: Vlad Pascu a ajuns la DIICOT. Primele declaraţii despre accidentul de la 2 Mai/ Poliţia desfăşoară "Operaţiunea Hidra", percheziţii la furnizorii de droguri

Poliţiştii de la Antidrog fac, joi dimineaţă, 11 percheziţii domiciliare în Bucureşti, în mai multe dosare cu privire la distribuitorii de droguri la petreceri private şi pe litoral. 

Update: Vlad Pascu, şoferul de 19 ani aflat sub influenţa drogurilor care a omorât doi tineri şi a rănit alţi trei în localitatea 2 Mai, a fost adus joi în cătuşe, la sediul DIICOT din Capitală.

"Îmi pare rău pentru tot. Nu pot să dau timpul înapoi", a spus Pascu, în timp ce intra în sediul DIICOT, flancat de poliţiştii care l-au adus de la Constanţa.

Update: Vlad Pascu, autorul accidentului tragic de la 2 Mai, a ajuns la DIICOT. 

Update: La sediul DIICOT a ajuns şi tatăl lui Vlad Pascu. 

Update: Mama lui Vlad Pascu a ajuns la DIICOT. Aceasta a fost adusă de procurori, în contextul percheziţiilor de dimineaţă din Operaţiunea Hidra. 

CITEŞTE ŞI Ce riscă mama lui Vlad Pascu, după ce ar fi șantajat martorii din dosar. Cătălin Țone, expert antidrog: Oameni potenți financiar care se cred invincibili, dar nu este chiar așa

Update: Conform B1Tv, Vlad Pascu ar urma să fie adus de la Constanţa la Bucureşti, pentru a fi audiat la DIICOT. 

- ştirea iniţială - 

"La data de 14 septembrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT - Structura Centrală, efectuează 11 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti, în două cauze penale, pentru investigarea unor infracţiuni de trafic ilicit de droguri, punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri, precum şi infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

"Operaţiunea Hidra", derulată joi dimineaţă, vizează adolescenţi proveniţi din familii cu importante posibilităţi materiale, care şi-au desfăşurat activitatea în Bucureşti, precum şi în staţiunile de pe litoralul Mării Negre, în timpul sezonului estival.

Mai multe persoane vor fi duse la audieri



Potrivit anchetatorilor, cei în cauză ar fi specializaţi în distribuirea de cannabis, comprimate ecstasy, MDMA, cocaină, dar şi alte droguri sintetice, în diverse locaţii, restaurante şi cluburi de lux, majoritatea clienţilor drogurilor comercializate de către ei fiind consumatori constanţi, persoane cu un potenţial financiar ridicat.

Persoanele ar fi furnizat diverse droguri de risc şi mare risc la petreceri private, care au avut loc în diverse locaţii private din Bucureşti, la care, de asemenea, au participat persoane cu potenţial financiar ridicat.

Aceştia ar fi procurat drogurile în diferite modalităţi, fie prin intermediul unor dealeri, fie prin comenzi online.

Poliţiştii vor pune în executare trei mandate de aducere, precum şi mai multe citaţii, urmând ca persoanele în cauză să fie conduse la sediul DIICOT - Structura Centrală, pentru audieri şi luarea măsurilor legale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.

La activităţi participă jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, scrie Agerpres. 

Percheziţiile au loc şi la casa mamei lui Vlad Pascu 

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, a fost întrebat ce speră poliţiştii să găsească în casa mamei lui Vlad Pascu, vizată de percheziţii, dar şi dacă femeia va fi dusă la audieri. 

"Aceste percheziţii sunt în derulare. Până la acest moment, au fost ridicate mai multe substanţe cu efect psihoactiv. La finalizarea percheziţiilor, vor fi făcute şi alte informaţii publice. Pentru a nu afecta ancheta penală, nu pot fi făcute publice alte informaţii. Ceea ce vă pot comunica este că procurorii DIICOT au emis trei mandate de aducere. Au fost emise şi mai multe citaţii, astfel că persoanele sunt aşteptate la DIICOT pe parcursul zilei. La finalizarea audierilor, cu siguranţă vor fi dispuse măsurile legale", a declarat Georgian Drăgan. 

Conform Antena 3 CNN, mama lui Vlad Pascu ar fi suspectată că a şantajat martorii din dosar. 

Potrivit sursei citate, unul din suspecți este Duma Tudor zis Maru, persoană foarte apropiată de Vlad Pascu. Printre persoanele cu care acesta avea legături fac parte și consumatori de droguri implicați în mod frecvent în activități infracționale ce țin de punerea în circulație a drogurilor de risc și mare risc: 

Totodată, vizați de percheziții sunt și Anghel Rafael George, zis “Rafael” sau “Rafa”, 20 de ani, Bîtică Andrei-Cătălin, zis “Andrei” sau “Paco”, 18 ani, dar și Marei Ahmed, zis “Ahmed” sau “Moody”, în vârstă de 18 ani, mai spun sursele citate.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel