Poliția Română, desființare grupare criminalitate organizată. Zeci de persoane arestate

IGPR
IGPR

Poliţiştii au confiscat peste 20 de kilograme de droguri şi sume mari în lei şi valută de la grupări de criminalitate organizată, iar 24 de persoane au fost reţinute sau arestate şi patru au fost plasate sub control judiciar, în urma acţiunilor desfăşurate pe parcursul ultimelor două săptămâni.

Pe parcursul ultimelor două săptămâni, Poliţia Română şi DIICOT au efectuat 70 de percheziţii, pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată, 84 de persoane fiind cercetate pentru comiterea de infracţiuni din sfera criminalităţii organizate.

Au fost derulate activităţi investigative, pentru probarea activităţii infracţionale a 84 de persoane, dintre care 24 au fost reţinute sau arestate şi 4 persoane au fost plasate sub control judiciar. Au fost indisponibilizate 297 de comprimate de Ecstasy, 4 doze, respectiv un gram de heroină, 252 de grame de cocaină şi 22 de kilograme de cocaină, confiscate pe teritoriul Marii Britanii, aproape un kilogram şi jumătate de canabis, 300 de grame de muguri de canabis, 2 doze LSD, 354 de grame de substanţe psihoactive, 4 plicuri cu substanţe psihoactive, 2 cântare electronice şi 3 grindere. De asemenea, au fost ridicaţi peste 115.000 de lei, 23.000 de euro, 500 de dolari, 820 de lire sterline, 34.000 de forinţi, 600 de unităţi monetare din alte valute, 193 de bancnote din cupiura de 100 de lei şi 9 bancnote a 50 de euro false, 13 HDD-uri, 18 laptopuri, o imprimantă, 57 de telefoane mobile, 77 de cartele SIM, 65 de medii de stocare, o armă airsoft şi 90.000 de ţigarete", se arată într-un comunicat al IGPR.

Potrivit sursei citate, în perioada 24 august - 7 septembrie, aproape 230 de poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au acţionat pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri şi spălare de bani. Poliţiştii au organizat 32 de acţiuni operative.

În activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea DIICOT, au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, luptători de la acţiuni speciale şi jandarmi, se mai arată în comunicat.

Vezi și: Sancțiuni contravenționale, cifre impresionante. Anunțul IGPR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel