Polițe de asigurări false. Au păcălit o mulțime de români

 Doi bărbaţi bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi înşelăciune au fost aduşi miercuri la audieri de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov, în urma a trei percheziţii efectuate în Bucureşti şi Ilfov. 

Potrivit IPJ Ilfov, din cercetări a rezultat că, în perioada 2016-2017, cei doi, cu vârste de 37 şi 39 de ani, reprezentaţi ai unei societăţi comerciale specializate în emiterea de poliţe de asigurare, ar fi încheiat, în fals, mai multe poliţe de asigurare obligatorie RCA cu valabilitate de 6 luni şi un an, ce nu figurau în bazele de date ale asiguratorului. 

Persoanele bănuite s-ar fi folosit de formulare de poliţe de asigurare şi chitanţe fictive ce purtau însemnele unei societăţi de asigurări, creând, astfel, aparenţa legalităţii operaţiunilor efectuate. 

Totul era falsificat 

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile persoanelor bănuite, la sediul şi punctele de lucru ale societăţii de asigurare, poliţiştii au ridicat: calculatoare, telefoane mobile, dar şi mai multe poliţe de asigurare şi chitanţiere susceptibile de a fi falsificate.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, identificarea tuturor victimelor şi recuperarea prejudiciilor. 

IPJ precizează că pentru a verifica dacă poliţa de asigurare este valabilă, poliţiştii ilfoveni recomandă cetăţenilor ca în termen de minim 5 zile de la cumpărarea poliţei să verifice acest aspect în baza de date online CEDAM. 

Acest lucru se poate realiza prin accesarea link-ului: http://www.asfromania.ro/index.php/consumatori/baza-de-date-cedam/interogare-poliţe-rca, prin introducerea numărului de înmatriculare sau a seriei de şasiu a autovehiculului pentru care se doreşte să se efectueze verificarea, precum şi a datei de valabilitate a poliţei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel