Polemică la Gândul. CTP: Îmi exprim dezacordul și dezgustul

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat un editorial scris de un senior editor al publicației "Gândul". 

"Cine l-a decapitat pe James Foley? Politica occidentală în Orientul Mijlociu". Așa se numește un editorial publicat în urmă cu două zile în ziarul "Gândul". 

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu consideră, într-un editorial publicat în ziarul "Gândul", această afirmație "o opinie exprimată liber, cum liber îmi exprim şi eu acum dezacordul şi dezgustul faţă de un asemenea mod de a gândi". 

A adăugat: "Pe James Foley nu l-a decapitat nicio politică. L-a decapitat un individ, cu nume şi prenume, în numele unei bande de ucigaşi cu sânge rece. Politica occidentală în Orientul Mijlociu poate fi calificată ca greşită, proastă, execrabilă, dar e politică, nu asasinarea televizată a unor civili nevinovaţi". 

Cristian Tudor Popescu a subliniat: "Cu această logică, aş putea spune şi că execuţiile propagandistice practicate de jihadişti sunt rezultatul articolelor de felul celui susmenţionat din Gândul", precizând: "uciderea demonstrativă a unui jurnalist lipsit de apărare e şantajul unei culturi a omorului şi sinuciderii". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel