Polei şi ceaţă în mai multe judeţe

foto: Freepik
foto: Freepik

Iarnă în România! Pe multe drumuri din țară există condiții de polei, iar în regiunile afectate de ceață vizibilitatea este redusă.

Dacă plecați la drum în aceste zile, țineți cont de vremea capricioasă de afară! Pe cele mai multe șosele din țară circulația se desfășoară în condiții de iarnă în zonele montane, precum și în județele din regiunea Moldovei, unde intervenția se realizează atât cu utilaje, cât și cu material antiderapant.

Carosabilul este alunecos din cauza poleiului în judeţele: Harghita - DN 15, între Topliţa şi Borsec, şi DN 13B, între Praid şi Gheorgheni; Maramureş - DN 18, între Borşa şi Cârlibaba; Vrancea - DN 2M, între Andreiaşu de Jos şi Broşteni.

Ceaţa scade vizibilitatea sub 200 metri, izolat sub 50-100 metri, pe mai multe artere rutiere din judeţele Braşov, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Maramureş şi Prahova.

La nivelul ţării, potrivit Agerpres, se circulă în general pe un carosabil umed, cu precipitaţii mixte pe alocuri, însă acestea au scăzut în intensitate faţă de ultimele 24 ore.

Atenție pe autostradă!

Pe arterele rutiere principale, respectiv Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, Autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti, DN 1 Ploieşti-Braşov şi DN 7 Piteşti-Sibiu, traficul se desfăşoară pe un carosabil umed, în general fără precipitaţii şi fără porţiuni cu polei.

"Recomandăm conducătorilor auto să reducă mult viteza în mers, distanţa de frânare crescând pe un carosabil umed, să-şi echipeze autovehiculele cu anvelopele de iarnă dacă deplasarea va fi efectuată pe sectoare de drum unde este zăpadă, gheaţă sau polei, să mărească distanţa de siguranţă între autovehicule, să evite bruscarea comenzilor şi manevrele riscante şi să se asigure foarte bine înainte de fiecare manevră, circulând cu multă atenţie!", recomandă reprezentanţii Infotrafic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel