Pod peste Dunăre, la Brăila. Când încep lucrările

pod dunare
pod dunare

Lucrările la podul peste Dunăre de la Brăila se vor deschide în această toamnă.

Lucrările la podul peste Dunăre, considerat unul dintre cele mai importante obiective de infrastructură din România, se vor deschide în această toamnă, având în vedere că, în această perioadă, nivelul fluviului este mai scăzut, deşi în mod normal şantierul ar fi trebuit deschis în primăvara anului viitor, a declarat, joi, reşedintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac, citat de Agerpres. 

"Şantierul se deschide din toamnă. Am luat această hotărâre pentru că fluviul Dunărea va fi mai scăzut şi în toamnă se poate lucra mai mult. Se va începe puţin mai devreme. Normal ar fi trebuit să înceapă lucrarea după predarea proiectului tehnic, adică în primăvara anului viitor. Promisiunea este că din toamnă se va organiza şantierul şi va începe prima etapă a acestui mare proiect, efectiv podul peste Dunăre. Celelalte viaducte vor fi construite în etapa a doua", a precizat Chiriac, într-o conferinţă de presă. 

El a afirmat că, săptămâna trecută, a participat la o şedinţa tehnică, alături de proiectanţi şi reprezentanţii constructorului şi cei ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa din cadrul CNADNR SA. 

"Au venit în primul rând să îmi prezinte proiectul şi tot ce înseamnă detalii tehnice, cu rugămintea de a-i ajuta din punct de vedere legal la organizarea de şantier şi la obţinerea de documente, pentru a elimina acea birocraţie covârşitoare. Ei au vrut să ne prezinte partea lor de experienţă, sunt 14 poduri construite de ei. Acum sunt trei grupuri de lucru care lucrează la partea tehnică, unul în Bucureşti, unul în Japonia şi unul în Italia. Tot ceea ce înseamnă partea de proiectare a podului este aproape gata. Pe partea stângă a digului cum mergem spre Galaţi se fac deja studii geo", a spus Chiriac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel