Poșta Română, decizie importantă pentru persoanele cu venituri reduse

Decizie importantă luată de Poșta Română: lansează două poliţe pentru persoanele cu venituri reduse.

Anunțul a fost făcut, luni, de Compania Naționale Poșta Română (CNPR) în cadrul unui comunicat.

Noile polițe dedicate persoanelor cu venituri reduse sunt oferite în peste 200 de birouri de asigurări ale Poștei Române Broker de Asigurare (PRBA)  din mediul urban, precum şi la ghişeele oficiilor poştale din restul ţării.

Prima poliţă dezvoltată de PRBA funcţionează ca ajutor de înmormântare şi acoperă atât decesul, cât şi invaliditatea permanentă. În prezent, bugetul asigurărilor sociale de stat oferă o indemnizaţie de 2.415 lei ca ajutor de înmormântare, dar suma nu acoperă cheltuielile necesare în astfel de situaţii, estimate la aproximativ 4.000 de lei. Astfel, în schimbul unei prime anuale de 50 de lei, persoana desemnată de asigurat va primi o indemnizaţie de 2.000 de lei dacă se află într-una dintre situaţiile de mai sus.

Ce este Căsuța Poștală

Cel de-al doilea produs, "Căsuța Poștală", este o asigurare de tip "property" și este independentă de cea obligatorie pentru locuință. Riscurile asigurate includ incendii, explozii, inundații casnice, pagube provocate de trăsnet, căderi de grindină sau de zăpadă, accidente auto și altele. Prima de asigurare este de 50 de lei pe an, iar suma asigurată este de 5.000 de lei la prim risc, cu o sub-limită de 1.000 de lei răspundere față de terți. Această poliță poate fi încheiată doar în condițiile existenței poliței obligatorii (PAD), așa cum prevede legea.

„Prin aceste produse am targetat persoanele cu venituri reduse atât din mediul urban, cât şi din cel rural, care nu-şi pot permite să plătească o primă de asigurare la nivelul pieţei, dar îşi doresc protecţia oferită de o poliţă de asigurare. Deşi suma asigurată nu este foarte mare, în urma analizării daunei medii, aceasta s-a dovedit suficientă pentru a acoperi cea mai mare parte a acestor situaţii neplăcute", a declarat Viorel Motoroiu, Directorul General al PRBA.

"În urma răspunsului primit din partea clienților tradiționali ai Poștei Române, decizia de încheiere a unei polițe de asigurare a locuinței a fost influențată de adăugarea unor riscuri frecvente.

Pentru mediul urban, este vorba despre scurgerea accidentală a apei din conductă, din cauza faptului că cei mai mulți pensionari locuiesc în imobile ale căror instalații de apă sunt învechite. Pentru mediul rural se dorește acoperirea riscului căderilor de grindină, ca urmare a fenomenelor meteorologice extreme care au afectat o mare parte a țării în acest an, se precizează în comunicatul citat.

Despre PRBA

PRBA intermediază asigurări generale, de la RCA la polițe de sănătate. În acest moment, PRBA oferă servicii de asigurare în oficii poștale cu birouri dedicate — aflate în București și în orașele reședință de județ — dar și în oficii partajate, unde alături de serviciile poștale, la ghișeu, sunt oferite clienților și servicii de asigurări. Totodată, cei peste 12.000 de factori poștali pot îndruma clienții către produsele, serviciile și punctele acreditate de vânzare ale PRBA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel