PMB, zi importantă: ATENȚIE în ceea ce privește monumentele!

Scutaru Cristina / 18 apr 2018 / 17:13 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Astăzi, 18 aprilie 2018, Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic (AMPT), celebrează Ziua Internațională a Monumentelor și a Siturilor.

Cu acest prilej, AMPT derulează o campanie de informare, conștientizare protejare și valorificare a monumentelor de for public aflate în patrimoniul instituției, obiectivul fiind acela de a atrage atenția atât asupra monumentelor, cât și asupra importanței acestora din punct de vedere cultural și istoric.

Programul cultural București-Centena

Campania este susținută prin intermediul proiectelor aflate deja în desfășurare în cadrul programului cultural București-Centenar, prin diseminarea unui mesaj coerent și unitar către public, în sensul încurajării tuturor cetățenilor în direcția explorării și prețuirii patrimoniului cultural al capitalei.

[citeste si]

Totodată, Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic va distribui în mediul online și pe canalele de comunicare din social media, materiale informative specifice.

Protejarea și punerea în valoare a patrimoniului cultural

Astfel, AMPT, printr-un scurt film de prezentare și o broșură în format electronic realizate cu ocazia Zilei Internaționale a Monumentelor și a Siturilor, contribuie la protejarea și punerea în valoare a patrimoniului cultural și accentuează necesitatea păstrării arealului din jurul monumentelor de for public, într-un spirit protectiv față de moștenirea cultural-istorică, constituind totodată un imbold pentru cetățeni de a se manifesta în sensul conservării și protejării monumentelor.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24