PMB îi răspunde lui Dan Tudorache în problema tratării gunoiului

Primăria Muncipiului București a reacționat după ce edilul Sectorului 1, Dan Tudorache a declarat în cadrul emisiunii DCNews LIVE că sunt anumite persoane în cadrul PMB care încearcă să încurce și să întârzie demersurile care vin în rezolvarea problemei deșeurilor.

"Primăria Sectorului 1 a depus la sediul Municipalităţii o solicitare privind obţinerea delegării de competenţe prin hotărâre a CGMB pentru realizarea unor investiţii în managementul deşeurilor şi, în principal, pentru realizarea unei staţii de tratare mecano-biologice. PMB şi primarul general Gabriela Firea susţin orice soluţie viabilă menită să eficientizeze managementul integrat de tratare a deşeurilor, cu respectarea legislaţiei în vigoare, şi având la bază studiile şi documentaţiile care să ateste oportunitatea şi viabilitatea proiectului. Mai exact, orice investiţie ce urmează a fi realizată în acest domeniu trebuie să se regăsească în Programul Naţional de Gestionare a Deşeurilor, document elaborat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, motiv pentru care Primăria Sectorului 1 trebuie să se adreseze cu prioritate acestei instituţii şi specialiştilor care au elaborat PNGD", se arată într-un comunicat al Primăriei Generale. 

Conform sursei citate, în ceea ce priveşte posibilitatea legală de a da curs solicitării Primăriei Sectorului 1, PMB precizează că legislaţia în domeniu specifică în mod clar atât competenţele exclusive ale autorităţilor deliberative ale sectoarelor municipiului Bucureşti, cât şi competenţele unităţii administrativ-teritoriale a Municipiului Bucureşti. 

"În acelaşi timp, menţionăm că PMB, prin Direcţia de Utilităţi Publice, va solicita şi un punct de vedere din partea consultantului care asigură asistenţa tehnică pentru pregătirea proiectului "Instalaţie de tratare termică şi valorificare energetică a deşeurilor municipale din Municipiul Bucureşti", proiect cu finanţare europeană, demarat în cadrul Axei Prioritare POIM, cu o valoare de 250 milioane de euro, din care 180 milioane de euro finanţare nerambursabilă. Facem precizarea că, până în prezent, Primăria Sectorului 1 nu a prezentat şi un studiu de prefezabilitate/ fezabilitate pentru acest proiect, motiv pentru care consultantul ar putea să nu dispună de elementele necesare elaborării unui punct de vedere temeinic", se mai arată în comunicatul PMB. 

Articolul cu declarațiile primarului Dan Tudorache poate fi citit aici.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel