Ploile au făcut prăpăd în România. Oamenii sunt disperați

Purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Cristian Virag, a declarat sâmbătă pentru AGERPRES că în judeţul Giurgiu 11 curţi din 10 localităţi din judeţ au fost inundate în urma ploilor. Pentru evacuarea apelor din gospodării au intervenit serviciile de voluntari pentru situaţii de urgenţă( SVSU), dar şi echipaje ale ISU Giurgiu.

Specialiştii ISU au fost solicitaţi să mai intervină şi pentru deblocarea DJ 602, între localităţile Roata şi Crevedia, după ce un copac a căzut pe carosabil.

'Pe parcursul zilei de sâmbătă au fost raportate 11 curţi inundate în zece localităţi, respectiv la Gorneni, Comana, Mârşa, Malu Spart, Adunaţii Copăceni, Mihăileşti, Dobreni, Bolintin Vale, Răsuceni, Vânătorii Mici, în două dintre aceste cazuri, respectiv la Adunaţii Copăceni şi la Comana, fiind solicitate să intervină pe lângă Serviciile locale de voluntari pentru situaţii de urgenţă şi echipajele ISU Giurgiu pentru că serviciile locale numai făceau faţă. Practic, la Adunaţii Copăceni, o curte a fost inundată din apa care provine din scurgeri de pe câmp, a intervenit SVSU local, iar de la orele prânzului a fost solicitat să intervină şi ISU Giurgiu, iar acţiunea este în continuare în derulare', a declarat sâmbătă pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Cristian Virag.

El spune că echipajele ISU Giurgiu au mai fost solicitate să intervină pentru deblocarea DJ 602 între localităţile Roata şi Crevedia după ce un copac a căzut pe carosabil. În judeţul Giurgiu a plouat neîncetat aproximativ 24 de ore, iar râurile Neajlov şi Sabar se află sub atenţionare de cod portocaliu de inundaţii până duminică, 29 noiembrie, la orele 16:00, în localităţile riverane acestor râuri fiind organizate comitete speciale de permanenţă în cadrul primăriilor pentru monitorizarea situaţiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel