Ploi abundente în toată țara. COD GALBEN și COD PORTOCALIU

Ploile au pus stăpânire pe țară, iar meteorologii emit avertizare după avertizare. 

Miercuri, la ora 11 a intrat în vigoare un COD GALBEN de ploi abundente pentru sud, sud-vest și munte, care durează 24 de ore. Va ploua abundent, se vor cumula cantităţi de apă de 15-20 l/mp. În judeţele Dolj, Mehedinţi, Olt şi Teleorman, cantităţile de apă vor depăşi local 25-30 l/mp şi izolat 50-60 l/mp. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 50-70 km/h, iar izolat, mai ales în zona montană înaltă vor fi rafale de peste 70-80 km/h.

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis alte trei avertizări de COD GALBEN, după cum urmează: 

- în judeţul Vâlcea, este COD GALBEN de vânt puternic, ce va depăși, la rafală, 55-60 km/h, valabil până la ora 18:00. 

- tot până la ora 18:00 sunt vizate și judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Buzău de COD GALBEN de vânt. Intensificările vântului vor depăși  55-60 km/h.

- până la ora 17:00, în Caraș-Severin, este COD GALBEN de ploi abundente, cantitățile de precipitații vor depăși 35-40 l/mp. 

ANM a emis și o avertizare de COD PORTOCALIU, valabil până la ora 18:15. Este vizat sudul județului Caraș-Severin, unde se vor semnala cantități de precipitații care vor depăși 50-60 l/mp, intensificări de scurta durată ale vântului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel