Plimbarea câinilor fără carnet de sănătate, interzisă. Vezi ce riști

Proprietarii de câini care vor ieși la plimbare cu aceștia, începând cu 15 martie, riscă amenzi contravenționale din partea Poliției Animalelor din cadrul Autorității Sanitar Veterinare dacă nu au asupra lor carnetul de sănătate al câinelui.

Începând cu data de 15 martie, proprietarii de câini nu vor mai putea ieși la plimbare dacă aceștia nu sunt microcipați în vederea identificării. Până pe 1 ianuarie 2015, toţi câinii cu stăpân trebuie identificaţi şi înregistraţi în registrul naţional de evidenţă.

Potrivit Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 1/2014 pentru aprobarea "Normelor privind identificarea şi înregistrarea câinilor cu stăpân", câinii cu stăpân vor circula pe teritoriul ţării numai identificaţi şi înregistraţi în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân (RECS) şi însoţiţi de carnete de sănătate.

În cazul deplasării câinilor în spaţiile publice pe teritoriul ţării, proprietarii acestora au obligaţia de a deţine asupra lor carnetul de sănătate al animalelor, prin care se atestă efectuarea acţiunilor sanitar-veterinare, precum şi identificarea şi înregistrarea în RECS, se arată în documentul citat.

La nivelul Capitalei, vor fi 16 agenți ai Poliției Animalelor, iar în județe câte un agent, număr foarte mic în comparație cu raza de activitate. Agenții vor avea la ei și cititoare cipuri, astfel încât, dacă proprietarul refuză să prezinte documentele, se poate identifica câinele cu ajutorul acestor aparate. 

Proprietarul care nu deține carnetul de sănătate  al câinelui riscă o amendă cuprinsă între 2.000 și 10.000 de leui

Potrivit unor site-uri de specialitate, preţurile pentru microciparea unui câine se ridica la aproximativ 70-150 de lei, iar eliberarea unui paşaport pentru patruped între 30 şi 50 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel