Pleșoianu, după declarațiile lui Tăriceanu: Doamne ferește!

Liviu Pleșoianu
Liviu Pleșoianu

Deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, nu este de acord cu declarațiile făcute de liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit cărora trebuie să se ajungă la un consens politic major pentru ca justiția din România să fie modificată în bine.

Niciodată în istoria umanității și niciodată de aici înainte nu va exista ceea ce spune domnul Călin Popescu-Tăriceanu și anume un consens politic major. Pot să existe negocieri, pot să existe compromisuri, dar consens politic major pe o astfel de temă nu va exista niciodată. Eu de aceea mă declar șocat și reiau ce am scris aseară. Determinare politică majoră poate exista dacă vrei cu adevărat să stopezi abuzurile și dacă după 15 ani de falsă luptă împotriva corupției nu vrei să mai ai încă 15 ani de falsă luptă împotriva abuzurilor. Poate fi o temă foarte bună pentru campanie, dar prelungită la infinit. Domnul Tăriceanul vorbea despre protocoale. Despre protocoale vorbim de vreo doi ani și din păcate nu s-a întâmplat nimic la nivelul legislativ. 

Consens politic major în ceea ce privește legile justiției poți avea cu Klaus Werner Iohannis, cu USR? Nu poți avea în mod evident. Din punctul meu de vedere este complet greșit să pui problema în felul acesta. Până la urmă scopul alegerilor democratice este acela de a genera o majoritate parlamentară, iar acea majoritate parlamentară are nevoie de un singur lucru, de determinarea de a legifera în acord cu voința celor care au votat și care au dat respectiva majoritate

Acum, după 2 ani și 4 luni, dacă noi ne punem problema că adevăratele modificări în justiție vor veni doar când vom avea consens politic major, cred că e un semnal foarte greșit dat alegătorilor noștri.

Despre declarațiile lui Tăriceanu la mitingul PSD împotriva abuzurilor

Sunt niște chestii pe care eu nu le pot explica. Aș vrea să îmi explice cineva rațional sensul afirmației domnului Tăriceanu de la mitingul PSD împotriva abuzurilor. Nu foarte multă lume a făcut referire la un anumit fragment de atunci. Domnul Tăriceanu, deși s-a supus multă vreme organizării unui astfel de miting, a participat totuși la miting și a spus mai multe cuvinte. Printre cuvintele pe care le-a spus a fost și că noi nu vrem răzbunare, de acord, dar că pentru a putea să refacem țara este nevoie de implicarea inclusiv a acoperiților. Practic, le spunea că nu se va răzbuna și că așteaptă ca inclusiv acești acoperiți să pună umărul la schimbarea în bine a țării. Doamne ferește. Alt comentariu nu am, a afirmat Liviu Pleșoianu, prezent prin legătură telefonică, în emisiunea lui Lili Ruse, de la România TV.

Vezi AICI declarațiile: Tăriceanu, semnal după achitare: CSM să se trezească!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel