Platforma Civică Acțiunea 2012, la manifestările de la Alba Iulia

ghimpele-tricolor
ghimpele-tricolor

Organzațiile Platfomei Civice Acțiunea 2012 vor ajuta manifestările organizate de

Potrivit unui comunicat al Platformei, steaguri de peste 12 m²  fiecare și 94 de torțe, simbol al celor 94 de ani de la realizarea Marii Uniri, vor fi momentele culminante din cadrul manifestărilor organizate de Platforma Civică Acțiunea 2012. "Astfel, imediat după Ceremonialul schimbării Gărzii (ora 11:50), la poarta III a Cetății, 94 de steaguri imense de peste 12 m² fiecare vor fi fluturate, iar la ora 18:00, în fața Catedralei Ortodoxe, cu ocazia împlinirii a celor 94 de ani de la Marea Unire, vor fi aprinse 94 de torțe". Conform aceleiași surse, realizarea momentelor de imagine va fi finanțată în totalitate de către ONG-uri.

La manifestările Platformei vor participa aproximativ 1500 de persoane, printre aceștia și studenții basarabeni care învață la universitățile din România, cât și Asociația Suporterilor Români, cea mai nouă organizație aderentă la coaliția unionistă.

Acțiuni similare vor fi organizate și la Chișinău, unde sute de tineri vor desfășura, în fața clădirii Guvernului Republicii Modova, cel mai mare tricolor românesc din istorie, de peste 1500 m².

Platforma Civică Acţiunea 2012 este o coaliţie formată din peste 30 de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă care susţin unirea Republicii Moldova cu România şi militează pentru realizarea obiectivului generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel