”Planul Rusiei a EȘUAT în faza inițială” spune Claudio Graziano, cel mai vechi general în serviciu din Europa: Putin a crezut că va fi rapid, ieftin și ușor

foto pexels Tima Miroshnichenko/”Planul Rusiei a EȘUAT în faza inițială”
foto pexels Tima Miroshnichenko/”Planul Rusiei a EȘUAT în faza inițială”

Claudio Graziano, președintele Comitetului Militar al UE, este cel mai vechi general în serviciu din Europa și, de când Rusia a invadat Ucraina, este activ în UE, întâlnindu-se cu toți liderii de vârf. 

Generalul Claudio Graziano susține că principala eroare a strategiei de la Moscova a fost subestimarea strategiei militare și rezistenței din Ucraina. De altfel, după ce a invadat Ucraina, Rusia a început să ceară, ca o condiție de pace, demilitarizarea țării. ”Să fie ca Austria” cere Kremlinul. 

Generalul în vârstă de 68 de ani, originar din Italia, prezidează Comitetul Militar al Uniunii Europene, scrie Elpais.com, cel mai înalt organism militar al celor 27 de state membre. 

”Sunt cel mai veteran și cel mai mare în rang, dar, în același timp, cel mai vechi general în serviciu din Europa” se descrie generalul Claudio Graziano. 

Din 24 februarie, de când Rusia a invadat Ucraina, generalul s-a întâlnit constant cu marii lideri ai Uniunii Europene, într-un cabinet de criză. În opinia sa, Moscova a eșuat în faza inițială a războiului. ”Putin a crezut că va fi campanie rapidă, ieftină și ușoară, fără multe pierderi, că-și va atinge imediat obiectivele” afirmă generalul, conform sursei citate. 

Vladimir Putin confirmă, prin ultima ieșire, că oamenii din jurul lui îl părăsesc

După ce și-a aresta propriii generali, Vladimir Putin merge mai departe, dând primele confirmări că oamenii din jurul său au început să se delimiteze de el. 

Primele semne de furie ale lui Vladimir Putin au apărut când și-a dat seama că războiul din Ucraina nu va fi atât de ușor pe cât a fost anunțat.  Oleksiy Danilov, șeful Consiliului de Securitate al Ucrainei, a declarat că ”aproximativ opt” comandanți ruși au fost concediați de la începutul conflictului, în timp ce Moscova se străduiește să-și schimbe strategia. Se spune că Vladimir Putin ar fi, de asemenea, înfuriat pe comandanții serviciului de securitate FSB - pe care obișnuia să-l conducă - pentru că i-au înmânat informații care sugerau că Ucraina este slabă, plină de grupuri neonaziste și ar renunța cu ușurință dacă ar fi atacată. 

Astăzi, Vladimir Putin a avertizat că va curăța Rusia de ”gunoaiele și trădătorii” pe care îi acuză că lucrează pe ascuns pentru SUA și aliații săi. ”Orice popor, și în special poporul rus, va putea întotdeauna să-i deosebească pe patrioți de zgomotoși și trădători și să-i scuipe ca pe o musculiță care le aterizează în gură.”, a declarat Vladimir Putin.

Citește mai mult aici: Vladimir Putin, foc și pară pe cei care i se opun: Trădători! Rușii îi vor scuipa ca pe o musculiță care le aterizează în gură - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel