Plantele care îți oxigenează locuința și absorb gazele nocive

Foto Ilustrativ/Pexels Julia Kuzenkov
Foto Ilustrativ/Pexels Julia Kuzenkov

Plante care purifică aerul. Costel Vînătoru, directorul Laboratorului de Genetică şi Ameliorare din cadrul Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău a făcut un top cu plantele care purifică aerul din casă și elimină gazele nocive.

Poți avea aer curat în casă și fără să aerisești

Daca stai in oras, probabil ti s-a intamplat si tie ca dupa ce ai deschis geamul sa aerisesti casa, sa constati ca miroase a fum de esapament si ca televizorul e plin de praf.

Lucrurile capata gravitate si mai mare daca stai intr-un oras cu industrie in plina dezvoltare. Uneori, mirosurile din exterior pot deveni insuportabile, cu grave repercursiuni asupra sanatatii.

Puterea plantelor de purificare a aerului

Primul lucru pe care il poti face pentru a imbunatati aerul din casa, deci sa aerisesti fara sa deschizi geamul, este sa apelezi la puterea plantelor, potrivit cumsa.ro. Acestea pot veni in ajutorul spatiului din casa ta nu doar vizual, dand decorului un aspect plin de viata, ci si din punct de vedere al calitatii aerului.

Un studiu al celor de la NASA a scos in evidenta puterea plantelor. Asadar, daca vrei un aer curat, da o fuga la magazin si cumpara iedera (va reduce nivelul toxinelor din casa), crinul pacii, bromelia, dracaena reflexa sau arborele de jad. Vei observa imediat cum aerul din casa e mult mai respirabil si noaptea vei putea dormi mai bine.

Iedera

Este de departe cea mai recomandată plantă când vine vorba de poluare. Se spune că această plantă poate absorbi 90% din benzen, un solvent care se găsește frecvent în vopsea, cerneală, materiale plastice, cauciuc, detergenți și fum de țigară.

Cactusul

Absoarbe gazele nocive și generează oxigen pur. De aceea se recomandă să îl plasezi lângă televizor pentru că absoarbe undele electromagnetice. Spre deosebire de alte plante, cactusul produce oxigen noaptea și elimină monoxid de carbon ziua, așa că e bine să îl țineți în dormitor, recomandă doctorulzilei.ro.

Anthurium

E bine să fie ținut în bucătărie pentru că elimină amoniacul care se adună în încăperi.

Dracaena

Acționează asupra compușilor organici volatili (acetona, etanol, benzen) eliminați de diferite spume folosite la fabricarea mobilei și de picturi.

Sursa: Exquis.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel