Plante pentru indigestie. Cele mai bune plante care ușurează digestia

Odată cu apropierea sărbătorilor, românii se rasfață cu multă mâncare, iar deseori este nevoie de suplimente pentru prevenirea indigestiilor. Iată cele mai bune plante pentru o digestie bună: 

Genţiana

Genţiana este mai amară decât păpădia, rădăcina ei conţinând amarogentină, cea mai amară substanţă din lume. Aceasta stimulează secreţia şi eliberarea sucurilor gastrice, eliminând crizele biliare, balonarea şi constipaţia. Cu tinctura de genţiană vei scăpa imediat de senzaţia de greutate în stomac sau de greaţă, care apar după masă.

Cum poţi să o iei:

10-20 de picături de tinctură pe zi

Brusturele

Unul dintre cele mai bune remedii împotriva crampelor, balonărilor şi stărilor de vomă cauzate de o masă copioasă, brusturele stimulează digestia, este diuretic şi antidiareic uşor şi curăţă toxinele din sânge.

Cum poţi să-l iei:

Sub formă de ceai: o linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se lasă vasul acoperit pentru 10 minute, apoi se beau 3 ceaiuri pe zi, după mese, până la dispariţia simptomelor.

Mai poţi lua zilnic 20-30 de picături de tinctură: 50 g de rădăcini spălate şi mărunţite la 250 ml alcool alimentar de 70°. Amestecul se ţine acoperit 15 zile într-un vas la temperatura camerei. Se agită zilnic, se strecoară şi se pune la rece într-un vas închis ermetic, conform clicksanatate.ro. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel