Plângere la Parchet privind şpăgile date la angajarea în spital

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Mihail Iugulescu, a declarat vineri, în conferinţă de presă, că 'a iniţiat' o plângere la Parchet în ceea ce priveşte şpăgile care s-au dat pentru ocuparea unor posturi în Spitalul Judeţean Brăila.

'Personal, pe vremea când eram director medical şi de când sunt manager, am făcut mari eforturi de a găsi astfel de persoane, de a le convinge să scrie şi de a demara ceva concret în acest sens. Nu am reuşit. Am găsit persoane care să-mi spună, au făcut unele menţiuni, dar în momentul în care am ajuns în faza de a face ceva oficial, toată lumea s-a retras. Nu pot să dezvălui nume, deoarece noi am iniţiat o plângere la Parchet în acest sens, pe baza unor controale pe care le-am avut atât de la ITM, cât şi de la auditul CJ şi sunt cazuri în cercetare în acest moment. Avem în instanţă un dosar cu 4-5 cazuri în acest sens, legate de vechea conducere', a declarat Iugulescu.

Referitor la această situaţie, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Iulian Chiriac, a declarat că zvonurile despre angajări făcute pe bază de şpagă la Spitalul Judeţean Brăila 'sunt istorie, fiind nedovedite' şi că, în perioada următoare, se vor face o reevaluare 'pe bune' a personalului deja angajat.

'Am vorbit cu conducerea spitalului şi ne dorim o reorganizare a Spitalului Judeţean şi o reevaluare a personalului deja angajat, a directorilor, a şefilor de secţii, a asistenţilor şefi, absolut tot. Acum vor da un examen pe bune. Eu doresc ca acest lucru să fie cât mai transparent, cu subiecte venite nu din interior, ci din exterior, astfel încât să fie un concurs real şi să promoveze cel mai bun, cel mai competent', a declarat Chiriac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel