Plajele și hotelurile se închid, turiștii trebuie să plece. Insula Martinica, o nouă fază de lockdown

Plajele și hotelurile se închid, turiștii trebuie să plece. Insula Martinica, o nouă fază de lockdown
Plajele și hotelurile se închid, turiștii trebuie să plece. Insula Martinica, o nouă fază de lockdown

Insula Martinica, în Antilele franceze, se confruntă cu o recrudescenţă a epidemiei de COVID-19 şi va intra într-o 'a doua fază de izolare', implicând în special închiderea plajelor şi recomandarea adresată turiştilor de 'a părăsi teritoriul', a declarat luni prefectul din insulă, relatează AFP. 

'Vom intra într-o a doua fază de izolare. (...) Magazinele vor fi închise, cu excepţia magazinelor alimentare şi a farmaciilor, a indicat prefectul Stanislas Cazelles, cerând 'tuturor turiştilor care sunt vulnerabili să părăsească teritoriul'.

'Hotelurile vor fi închise, cu mici excepții'

'Hotelurile vor fi închise, cu excepţia cazurilor de primire a personalului şi a persoanelor care locuiesc pe teritoriu, va fi la fel pentru locaţiile sezoniere', a adăugat prefectul. 'Magazinele utile pentru începutul anului şcolar' se vor redeschide atunci când situaţia sanitară se va amelior', a indicat el.

'Plajele nu vor mai fi accesibile publicului. Locurile de agrement şi cultură vor fi închise'

'Companiile şi administraţiile sunt, de asemenea, invitate să participe la acest efort de izolare, să-şi organizeze activitatea astfel încât cât mai mulţi angajaţi să poată lucra în telemuncă', a precizat Cazelles. Prefectul departamentului a explicat că 'locurile de agrement şi cultură vor fi închise', în special 'plajele', care 'nu vor mai fi accesibile publicului'.

'Aceste reguli sunt stricte şi vor fi ridicate de îndată ce situaţia sanitară o va permite'

Localnicii au voie să parcurgă cel mult un kilometru în jurul locuinţei. 'Aceste reguli sunt stricte şi vor fi ridicate de îndată ce situaţia sanitară o va permite', a promis prefectul, menţionând o 'clauză de revizuire în 15 zile'.

Ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Véran, urmează să se deplaseze joi în insula Martinica în contextul unei situaţii descrise ca fiind 'extrem de îngrijorătoare' de către autorităţile sanitare locale.

Martinica înregistrează una dintre cele mai mari rate de incidenţă din Franţa, aproape 1.200 de cazuri la 100.000 de locuitori, procentajul de solicitare în spitale în cazul persoanelor infectate cu noul coronavirus fiind de 227%. 

CITEȘTE ȘI În ciuda numeroaselor proteste, autoritățile din Franța păstrează obligativitatea permisului de sănătate

Valul 4

Organizația Mondială a Sănătății a informat că pragul de 200 de mii de îmbolnăviri la nivel mondial a fost depășit, în timp ce valul 4 al pandemiei se stabilizează. 

Cazurile globale de COVID-19 înregistrate de la începerea pandemiei au depăşit în acest sfârşit de săptămână 200 de milioane de contagieri, deşi curba noilor infecţii se stabilizează, fără să fi atins recordurile valului de coronavirus din luna aprilie, relatează duminică EFE, citat de Agerpres. 

Potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), decesele provocate de pandemie au ajuns la 4,2 milioane de cazuri, dintre care 45.000 înregistrate săptămâna aceasta şi se aşteaptă o scădere faţă de cele 64.500 raportate săptămâna anterioară. Noile cazuri săptămânale au fost în creştere de la jumătatea lunii iunie, în timp ce numărul deceselor a scăzut săptămâna anterioară (26 iulie - 1 august), după trei săptămâni de creştere consecutivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel