EXCLUSIV  Plajele extinse, DEZASTRU pentru turism. Corina Martin: Turiştii pleacă, în semn de PROTEST. E afectată toată destinaţia

Facebook Apele Române Dobrogea Litoral
Facebook Apele Române Dobrogea Litoral

Corina Martin, preşedintele de onoare al Asociaţiei Patronale RESTO din Constanţa, a vorbit într-un interviu exclusiv pentru DC NEWS, despre problemele cu care se confruntă operatorii de plaje din Mamaia odată cu lărgirea acestora, dar şi despre pierderile pentru litoralul românesc. 

"Pe plajele nou extinse, conform cu ce e scris în proiectul de extindere a plajelor depus şi realizat de Apele Române, timp de 5 ani nu e voie la activităţi comerciale acolo. Dacă cineva pune un şezlong, înseamnă că e gratis! Operatorii economici au voie să îşi pună şezlonguri doar pe plaje închiriate de la Apele Române, care sunt în spate. Şi oricum, şi asta e abia de la 1 iulie, pentru că până atunci nu li s-au predat plajele de la Apele Române. A fost un disconfort, pentru că plajele de pe litoral, din zona Mamaia, nu au fost posibile umbrele şi şezlonguri. De la 1 iulie s-a putut abia, le-au fost date înapoi sectoarele de plajă operatorilor, dar trebuie să se limiteze la sectorul închiriat. Acestea au rămas în spatele plajei extinse, iar pentru turişti e un disconfort major. 

Ce plajă poţi să te lauzi că ai, ca destinaţie marină, dacă tu, pe 200-250 m, nu poţi să montezi facilităţile normale pe care le aşteaptă un turist pe plajă, timp de 5 ani? Oamenii când au cumpărat vacanţe au ştiut că vor avea plajă, cu şezlong şi umbrelă, la hotelul unde au rezervat. Nimeni nu ne-a comunicat nouă decât foarte târziu, după ce a început sezonul, că nu vom avea cu şezlonguri şi umbrelă. Asta se traduce în nemulţumiri zi de zi, la recepţia hotelurilor. Asta înseamnă că e afectată toată destinaţia, clienţii sunt nemulţumiţi, postează pe reţelele de socializare şi asta înseamnă că la anul vor pleca în alte destinaţii, de pe litoralul românesc sau în alte ţări. 

VEZI Ciuvică, despre problema plajelor mărite din Mamaia: "E şi ticăloşie, interese locale, dar şi prostie. O demenţă"

Mulţi dintre turişti au plecat din Mamaia în semn de protest spre alte staţiuni de pe litoralul românesc. S-a ajuns în situaţia în care turiştii sună la hoteluri şi întreabă dacă hotelul este în zona de plajă mărită. Dacă răspunsul e afirmativ, refuză să mai achiziţioneze un sejur", a explicat Corina Martin pentru DC NEWS.

VEZI A început DISTRUGEREA DEFINITIVĂ, cu buldozerul, a litoralului românesc. Operatorii economici sunt disperați: Vom fi obligați să închidem. Nu înțelege nimeni 

Apele Române încă nu au răspuns 

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a transmis o înștiințare către toți operatorii comerciali care au mici afaceri în Mamaia. Trebuie să elibereze, de urgență, suprafața de plajă ocupată „ce nu face obiectul contractului de închiriere, să procedeze apoi la salubrizarea zonei și aducerea plajei la starea inițială”.  

În încercarea de a afla ce soluţii alternativă oferă cei de la Apele Române, dar şi când ar putea operatorii să se folosească de plajele extinse, am transmis o solicitare pe adresa instituţiei, însă până la momentul publicării nu am primit niciun răspuns. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel