Deputat PNL: Negocierile colective, "o absurditate"

foto: facebook / Marilen Gabriel Pirtea
foto: facebook / Marilen Gabriel Pirtea

Marilen Pirtea, deputat liberal, consideră că decizia Guvernului de a obliga toţi angajatorii să iniţieze negocieri colective este ''nejustificată şi inoperabilă''.

Pirtea crede că este, în acelaşi timp, "un simulacru de dialog între angajatori şi angajaţi".

Guvernul marionetă a decis ca în perioada 20 noiembrie - 20 decembrie 2017 toţi angajatorii să iniţieze negocieri colective. Chiar şi în firmele mici, sub 21 de angajaţi, acolo unde nu există un contract sau acord colectiv de muncă, este obligatorie procedura negocierii colective pentru punerea în aplicare a noilor modificări ale Codului Fiscal. După decizia de transferare a obligaţiilor de plată pentru contribuţiile sociale de la angajator la angajat, aceasta este o nouă decizie guvernamentală care completează seria măsurilor pripite şi nejustificate ale actualei puteri, a declarat Marilen Pirtea într-un comunicat remis Agerpres.

El consideră că este o absurditate ca şase milioane de contracte de muncă să fie negociate până la 20 decembrie şi că toate aceste măsuri luate de Executiv vor avea urmări economice puternic negative, mai ales asupra milioanelor de angajaţi, care vor avea de suportat micşorarea venitului salarial net, generată artificial prin deciziile guvernului.

Prea puţine şanse de realizare

"Impunerea de către Guvern a negocierilor colective, prevăzute ca obligatorii înainte de modificările salariale presupuse de hotărârea Guvernului privind mutarea contribuţiilor sociale, într-o perioadă de negocieri de o singură lună, nu oferă o soluţie practică pentru apărarea intereselor salariaţilor, dar nici nu este o variantă care să clarifice mecanismul de reajustare a salariilor în faţa noilor modificări ale Codului Fiscal, care vor opera începând cu ianuarie 2018", a punctat deputatul liberal.

El a mai explicat că este "o pierdere de vreme şi un simulacru de dialog între angajatori şi angajaţi", cu prea puţine şanse de a realiza protecţia angajaţilor în faţa iminentei scăderi a venitului net.

"Se poate observa o practică a actualei guvernări, repetată în cursul acestui an, prin care Guvernul se derobează de responsabilităţi şi încearcă să găsească vinovaţi pentru eşecul politicilor sale publice, aflaţi oriunde altundeva decât în propriul său cerc de putere", a conchis Marilen Pirtea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel