Piramida lui Keops. Cameră SECRETĂ, găsită de arheologi

Fizicienii care au lucrat cu cercetătorii egipteni au reușit să identifice o cameră secretă în piramida lui Keops care ar putea duce la înțelegerea modului în care a fost construită piramida.

Fizicienii au folosit produsele prelucrate din razele cosmice pentru a putea identifica o cameră mare, despre a cărei existență nu se știa anterior, în interiorul Marii Piramide vechi de 4.500 de ani din Giza, Egipt. Este prima descoperire majoră după secolul al XIX-lea, al unui nou spațiu nou în interiorul piramidei.

Egiptologii au respins rapid ideea de a găsi comori pierdute în golurile de 30 de metri.

"Nu sunt șanse ca acolo să fie comori sau alte mumii", spune Aidan Dodson, un egiptolog de la Universitatea din Bristol, Marea Britanie, care studiază mormintele egiptene vechi. Dar experții speră că această descoperire  va duce la o înțelegere semnificativă a modului în care această piramidă spectaculoasă a fost construită.

Marea piramidă a fost construită de către faraonul Khufu (cunoscut și ca Cheops), care domnea între anii 2509-2483 î.en. Construită din blocuri de calcar și granit și ridicându-se până la 139 de metri, este cea mai veche și cea mai mare dintre piramidele egiptene și una dintre cele mai impresionante structuri de supraviețuire din lumea antică, relatează nature.com

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel