Pilotul rus de Formula 1 Nikita Mazepin, lăsat fără proprietăţi în Italia. Noi sancţiuni asupra oligarhilor ruşi

Fotografie creată de Jean-Daniel Francoeur, de la Pexels
Fotografie creată de Jean-Daniel Francoeur, de la Pexels

Nikita Mazepin, pilot rus de Formula 1, a pierdtut proprietăţi de 105 milioane de euro. Acestea au fost confiscate de statul italian. 

Italia a confiscat proprietăți în valoare de aproximativ 105 milioane de euro (114,45 milioane de dolari) deținute de fostul pilot rus de Formula 1 Nikita Dmitrievich Mazepin și de tatăl său oligarh, au declarat luni două surse din poliție pentru Reuters.

Operațiunea a vizat o vilă - cunoscută sub numele de Rocky Ram - situată în nordul insulei Sardinia. Acest demers face parte din eforturile mai ample care vizează penalizarea rușilor bogați care au legături cu președintele Vladimir Putin, după invazia din 24 februarie a Ucrainei de către Moscova.

Nu există niciun comentariu imediat din partea managerului de relații publice al lui Mazepin.

Mazepin - care a fost concediat în martie de echipa americană de Formula 1 Haas - a fost inclus pe o listă de sancțiuni a UE împreună cu tatăl său, Dmitri, pe care jurnalul oficial al Uniunii Europene l-a descris ca fiind un membru al cercului apropiat al președintelui Vladimir Putin.

În ultimele săptămâni, poliția italiană a pus sub sechestru vile și iahturi în valoare de peste 900 de milioane de euro de la ruși bogați care au fost incluși pe o listă de sancțiuni a Uniunii Europene, în urma conflictului din Ucraina.

Cel mai valoros bun sechestrat până acum este un superyacht deținut de miliardarul Andrey Igorevich Melnichenko, în valoare de aproximativ 530 de milioane de euro, care a fost confiscat în portul Trieste din nordul țării, scrie Mediafax.

Pilotul rus de Formula 1 Nikita Mazepin, exclus de la Marele Premiu al Marii Britanii

Pilotul rus de Formula 1 Nikita Mazepin nu va avea voie să participe la Marele Premiu al Marii Britanii, în urma deciziei Motorsport UK ca răspuns la situația din Ucraina.

Pilotul echipei Haas fusese autorizat să concureze după ce FIA a confirmat că rușii pot concura sub un steag neutru. Dar președintele Motorsport UK, David Richards, împreună cu consiliul de administrație al organizației britanice au confirmat miercuri, într-o declarație, că Mazepin nu va putea concura la Silverstone pe 3 iulie, dacă situația nu se schimbă.

„Întreaga comunitate Motorsport UK condamnă actele de război comise de Rusia și Belarus în Ucraina și își exprimă solidaritatea și sprijinul față de toți cei afectați de conflictul în curs de desfășurare”, a declarat Richards, citat de Sky Sports.

Președintele FIA, Mohammed bin Sulayem, a afirmat într-o declarație: „FIA urmărește cu tristețe și șoc evoluțiile din Ucraina și speră într-o rezolvare rapidă și pașnică a situației actuale. Condamnăm invazia rusă în Ucraina și gândurile noastre sunt alături de toți cei care suferă ca urmare a evenimentelor din Ucraina." CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel