Pilotul de pe Dunăre a fost lansat la Gaudeamus 2023

Romanele lui Jules Vern au atins și subiectul țării noastre, de-a lungul timpului acestea fiind traduse periodic în română. Astfel, a urmat și adaptarea în benzi desenate a „Pilotului de pe Dunăre”.

Jules Verne este cel mai îndrăgit și cel mai tradus romancier francez din România. Seria sa de „Călătorii extraordinare” este tradusă periodic de mai bine de 100 de ani în țara noastră. În trei dintre romanele sale acțiunea se derulează și în țara noastră. După „Castelul din Carpați” și „Keraban încăpățânatul”, a venit rândul și romanului „Pilotul de pe Dunăre” să fie adaptat în benzi desenate.

Latura grafică a fost realizată de către maestrul Puiu Manu. Născut în 1928, Puiu Manu este graficianul român cu cea mai mare longevitate artistică. De peste 70 de ani desenează fără întrerupere ilustrație de carte și de revistă, afise utilitare, benzi desenate. De-a lungul îndelungatei sale cariere a colaborat cu unii dintre cei mai mari scriitori ai noștri: Radu Tudoran, Octav Pancu - Iași, Radu Theodoru, Ovidiu Zotta, Adrian Cioroianu etc. Anul acesta, când a aniversat 95 de ani de viață, a primit ordinul ”Meritul Cultural” în grad de cavaler.

Dodo Niță este autorul „Istoriei Benzii Desenate Românești” și a altor 15 volume de exegeză a literaturii grafice. Prieten de-o viață cu Puiu Manu, el debutează la vârsta de 60 de ani ca scenarist BD. Lansarea albumului „Pilotul de pe Dunăre” se va efectua sâmbătă, 25 noiembrie 2023, la Târgul de carte „Gaudeamus”, la standul editurii DPH, în prezența celor doi autori, dar și a numeroșilor lor prieteni și fani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel