Pilonul 2 pensii. Tudose, solicitat la întâlnire cu administratorii fondurilor private

Reprezentanţii Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) solicită o întrevedere cu premierul Mihai Tudose pentru a discuta rezultatele analizei făcute de către autorităţile statului privind Pilonul I şi Pilonul II de pensii, precum şi impactul pe care l-ar putea avea pentru cei 7 milioane de participanţi unele decizii viitoare. 

"APAPR a luat act de declaraţiile făcute astăzi cu privire la Pilonul I şi Pilonul II de pensii. În dorinţa de a reprezenta şi a proteja interesele tuturor părţilor implicate în sistemul de pensii private din România, solicităm public primului ministru, cât mai curând posibil, o întrevedere pentru a discuta împreună rezultatele analizei făcute de către autorităţile statului precum şi impactul pe care l-ar putea avea pentru cei 7 milioane de participanţi unele decizii viitoare. De asemenea, în spiritul transparenţei şi dialogului, rugăm să fie data publicităţii această analiză", se arată într-un comunicat al Asociaţiei remis vineri AGERPRES. 

Vineri, vicepremierul Marcel Ciolacu a declarat că o decizie în privinţa pilonului II de pensii nu este luată şi sub nicio formă nu este vorba despre desfiinţarea acestuia, o decizie viitoare fiind una în interesul românilor. 

"Nu Guvernul României a pornit această discuţie şi nu dintr-un interes că nu avem suficienţi bani. Deja colectarea preconizată şi cum vedem trendul nu sunt probleme de bani şi noi, mai mult ca sigur vom veni cu o rectificare pozitivă. Pilonul II de pensii a plecat de la ASF, de la domnul preşedinte Badea şi domnul vicepreşedinte Giurăscu. Dânşii urmăresc cifrele atât la pilonul I, cât şi la pilonul II de pensii. Din cifre le-au ieşit anumite concluzii, au avut o întâlnire cu administratorii de la pilonul II de pensii. Mai mult, ambele părţi au avut o întâlnire cu Ministerul de Finanţe. Nu este luată o decizie în ceea ce priveşte pilonul I de pensii. Sub nicio formă nu există desfiinţarea pilonului II de pensii sau marginalizarea. Decizia politică şi decizia Guvernului României va fi o decizie în ceea ce priveşte cum este mai bine pentru cetăţenii României", a spus vicepremierul, prezent la Neptun, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel