Pieleanu, SONDAJ justiție. Chirieac: Îngrozitor

Bogdan Chirieac a făcut un comentariu despre datele unui raport de cercetare asupra percepției privind starea justiției realizat de SNSPA, departamentul de sociologie, sub coordonarea profesorului Marius Pieleanu.  

"Trei bucureșteni din patru, Capitala fiind, alături de câteva orașe din țară, zona cea mai informată a României, nu au încredere în justiție. Este deja o problemă sistemică. Omul se uită la televiziune, vede abuzurile și iată, nu are încredere în justiție. Fără încredere se prăbușește bursa, se prăbușește sistemul democratic, este îngrozitor", a zis Bogdan Chirieac la Antena 3.

(w670)

La întrebarea "Sunteți mulțumiți de funcționarea justiției?", 74% dintre oamenii intervievați au răspuns negativ, în timp ce 26% au zis 'da'.

Întrebați dacă sunt de acord cu amnistia faptelor penale care nu sunt grave, cu recuperarea integrală a prejudiciului, răspunsurile au arătat astfel:

DA - 67%

NU - 33%.

Întrebați dacă sunt de acord cu grațierea persoanelor care nu au comis fapte penale grave, răspunsurile au arătat astfel:

DA - 54%

NU - 46%.

O altă problemă pusă în dezbatere a fost: "În condiţiile în care puşcăriile sunt supraaglomerate şi din această cauză România este sancţionată financiar la nivel european pentru nerespectarea drepturilor omului, vă rugăm să ne spuneți dacă sunteți de acord sau nu cu următoarele soluții":

Executarea pedepselor pentru fapte penale care nu sunt grave la locul de muncă, la domiciliul condamnatului sau prin prestarea de muncă în folosul comunităţii. Oamenii au răspuns astfel: DA - 72%, NU - 28%.

În plus, 66% dintre persoane sunt de acord cu construcţia de noi puşcării la standarde europene, în timp ce 34% nu sunt de acord.

Cu afirmația "Actualele condiții de detenție din puşcării sunt meritate de condamnaţii penal şi nu trebuie îmbunătăţite", sunt de acord doar 39%, în timp ce 61% nu.

La întrebarea "Credeți că ar trebui dezincriminat abuzul în serviciu din partea funcţionarilor publici?", oamenii au răspuns astfel: DA - 33%, NU - 67%.

Întrebați "Din punctul dvs de vedere, pentru combaterea corupției, ar trebui să existe protocoale între DNA, SRI, Parchetul General și DIICOT?", răspunsurile au fost: DA - 71%, NU - 29%. Citiți continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel