Urmărește emisiunea live


Piedone, dosar penal la DNA

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) informează joi că anchetează modalitatea de emitere a autorizaţiei de funcţionare eliberată de primarul sectorului 4 Bucureşti, Cristian Popescu-Piedone, privind spaţiul în care funcţiona clubul Colectiv.

Potrivit unui răspuns al DNA la solicitarea Agerpres, dosarul a fost înregistrat ca urmare a declinării competenţei de către Parchetul Înaltei Curţi în cazul unei părţi din dosar.

"La data de 5 noiembrie 2015, DNA a înregistrat un dosar penal, ca urmare a disjungerii unei părţi din dosar şi a declinării competenţei cu privire la aspecte privind modalitatea de emitere a autorizaţiei de funcţionare eliberată de primarul sectorului 4 Bucureşti, privind spaţiul situat în Bucureşti, strada Tăbăcarilor nr.7 (spaţiul în care funcţiona clubul Colectiv)", se arată în răspunsul DNA transmis joi. 

 

VEZI și: Ultima șansă a lui Cristian Popescu Piedone. Condiția pentru a reveni în politica mare

Procurorul şef adjunct al DNA, Marius Iacob, a declarat joi că din ordonanţa de declinare şi disjungere a unei părţi din dosarul privind club Colectiv, într-o primă fază, rezultă că ar fi vizaţi funcţionari din cadrul Primăriei sectorului 4, inclusiv primarul.

"Cercetările vizează fapte de competenţa DNA, respectiv abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, complicitate la această faptă şi fals intelectual. (...) Din ordonanţa de declinare rezultă că sunt indicii cu privire la comiterea unor fapte de corupţie în legătură cu circumstanţele în care a fost emisă autorizaţia de funcţionare pentru clubul Colectiv. Dintr-o primă fază, rezultă că sunt vizaţi funcţionari din cadrul primăriei, inclusiv primarul sectorului, care atrage competenţa DNA', a afirmat Marius Iacob. El a precizat că şeful DNA a dispus ca un colectiv format din doi procurori şi mai mulţi ofiţeri de poliţie să efectueze acte de urmărire penală în cauză. 'În cursul zilei de azi (joi - n.r.) vom stabili un plan de anchetă şi putem să vă comunicăm că vom derula cu maximă celeritate activităţile care se impun în prezenta cauză", a afirmat procurorul şef adjunct al DNA, Marius Iacob.

Referitor la posibilitatea să se fi dat mită pentru eliberarea autorizaţiei, adjunctul şefului DNA a arătat că, din primele date ale anchetei, sunt doar indicii cu privire la fapte asimilate infracţiunii de corupţie, respectiv abuz în serviciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel