Ultima șansă a lui Cristian Popescu Piedone. Condiția pentru a reveni în politica mare

Foto: evz.ro
Foto: evz.ro

Sociologul Alfred Bulai a comentat pentru dcnews.ro poziția politică în care se află primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, după incendiul din Club Colectiv. 

"În Occident, după sute de ani de democrație, mii de accidente colective, există o strategie foarte clară: se demisionează imediat, se face distincție între planul legal și planul moral- chiar dacă autoritatea nu ar avea nicio vină, trebuie cineva să-și asume responsabilitatea. Decizia de a demisiona nu este numai din considerente de a da satisfacție opiniei publice, ci și pentru că este mai eficient atât pentru politicianul expus, cât și pentru formațiunea din care face parte. Presiunea în favoarea demisiei vine din partidul din care politicianul implicat este", a spus  Alfred Bulai pentru dcnews.ro.

Sociologul a explicat că "În cazul României, strategia de a demisiona nu este atât de utilă ca în Occident, nu este atât de eficientă pentru că lumea uită și este interesată de alte subiecte. În politica mare, s-a dovedit că demisia este o lovitură de imagine foarte bună. Traian Băsescu, care a demisionat în ultimele trei luni de mandat pentru a putea fi anchetat în dosarul Flota, a fost propulsat pe marea scenă a politicii. Era un parlamentar oarecare, în Opoziție, și demisionează- când era clar că nu mai are ce să pățească- renunță la imunitate și intră în marea politică, ajunge ministru".

[citeste si]         

"Faptul că Piedone nu a demisionat imediat îl scoate oricum din marea politică, pentru că nu va mai putea candida la Primăria Capitalei, după ce a dat explicații neclare în cazul Clubului Colectiv. Este posibil și ca Piedone să reziste și să-și recâștige sectorul din perspectiva calculelor electorale. Teoretic, are cele mai mari șanse să-și recâștige sectorul chiar și după ceea ce s-a întâmplat în Club Colectiv, cu o singură condiție:  să nu fie chemat de procurori, să nu fie investigat. Chemarea lui Piedone la Procuratură duce la distanțarea electoratului de el și la o poziție privilegiată pentru politicienii din Opoziție, care vor să-i ia locul", a conchis Alfred Bulai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel