Pică PLANUL B? Semnalele unei CRIZE, Orban nu știe dacă va fi desemnat premier: Cu cine joacă PNL la Cotroceni?

Ludovic Orban pare să nu mai aibă nicio speranță că va fi susținut în continuare pentru funcția de premier, funcție de care se agață, prin afirmațiile publice făcute și semnalele date pe scena politică. 

Orban evită să răspundă dacă tot el va fi propus premier, după ce a fost întrebat de cinci ori același lucru

Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis va merge mai departe tot cu nominalizarea sa în funcția de premier, Ludovic Orban a răspuns: ”Decizia de desemnare este a președintelui României.” Cât despre propunerea pusă pe masa președintelui de la Cotroceni de către PNL, Ludovic Orban a evitat să răspundă că tot el va fi viitoare propunere a PNL de premier și a răspuns că ar trebui ca CCR să spună că cine este desemnat la funcția de premier să fie dus la detectorul de minciuni, ca să vadă că spune adevărul când afirmă că vrea să formeze majoritate. ”Noi vrem alegeri anticipate pentru a da din nou puterea în mâna oamenilor.” a continuat Orban, fără a răspunde la întrebare.

La insistențele jurnalistei despre cine va fi propunerea PNL de premier, Orban a răspuns: ”Dar mă întrebați pe mine? Propunerea de premier a PNL este cunoscută”. Solicitat să spună clar, liderul PNL le-a invocat decizia Consiliului Național. 

Întrebat dacă există posibilitatea ca parlamentarii PNL să voteze o altă persoană care să fie propusă pentru funcția de premier, posibil un tehnocrat, din nou, Ludovic Orban a evitat un răspuns clar: ”Decizia de desemnare a candidatului la funcția de premier este a președintelui, sunt convins că președintele României va lua cea mai bună decizie”. 

Se agață de putere, în ciuda lui Iohannis? 

Ulterior, despre ce urmează să se întâmple, a declarat public că va încerca să formeze majoritatea parlamentară.

Cât despre situația în care președintele va face o altă nominalizare de premier, întrebat dacă e pregătită conducerea PNL, Ludovic Orban a răspuns: ”Conducerea PNL este pregătită pentru orice situație”. 

”Cum să-mi depun mandatul?” a întrebat contrariat Orban, solicitat să spună dacă este pregătit să renunțe la funcție. 

Solicitat să spună dacă planul pentru anticipate rămâne în picioare, Ludovic Orban a amânat răspunsul, spunând că va discuta după motivarea CCR. Cât despre cum împacă obiectivul PNL de a ajuns la anticipate cu decizia CCR care cere ca premierul desemnat să urmărească formarea unei majorități, Orban a răspuns că ”vom lua cele mai bune decizii după ce vom vedea motivarea CCR”. 

Premierul a refuzat să răspundă dacă parlamentarii PNL vor vota orice persoană desemnată de Klaus Iohannis pentru funcția de prim-ministru, acuzând că s-a făcut analiză politică înainte de decizia CCR. ”Mă abțin să vă răspund ce vor face parlamentarii PNL” a afirmat Orban. 

”Nu vreți să înțelegeți”. Orban se vrea din nou premier? 

Întrebat dacă vrea să strângă majoritate pentru reînvestirea Guvernului sau pentru picarea lui în Parlament, Orban a răspuns doar că va căuta s-o strângă, fără să răspundă pentru ce: ”Nu vreți să înțelegeți” pentru ce, le-a spus el jurnaliștilor. La întrebarea unei jurnaliste dacă va căuta majoritatea pentru învestire, Ludovic Orban s-a auzit spunând: ”Cu siguranță”. 

Orban își dorește și anticipate, și reînvestire: ”Amândouă deodată”

Cât despre șansele să renunțe la anticipate, Ludovic Orban a afirmat că alegerile anticipate sunt ”cel mai important obiectiv pentru România”

Solicitat să spună exact ce vrea, anticipate sau reînvestire, premierul interimar a răspuns: ”pot să-mi doresc amândouă lucrurilor deodată”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel