Petre Daea: "Nu eşti viu, dacă nu salivezi"

foto: madr.ro
foto: madr.ro

Daea s-a declarat nu de puţine ori un mare fan al cărnii de oaie, dar şi al acestui animal, în condiţiile în care ar putea să o consume chiar şi după desert.

Cotlete de berbecuţ cu sos de rodie cu nuci şi prune, coaste de oaie cu sos de vin şi bulz cu ou de prepeliţă poşat sau miel în stil mediteranean cu cartof dulce au fost doar câteva din bunătăţile pe bază de carne de oaie pregătite de bucătarii de la HoReCa School, unde ministrul Agriculturii, Petre Daea, a dorit să participe alături de presă, ca să 'saliveze' şi să deguste, în contextul derulării programului 'Alege oaia' .

Întrebat dacă are informaţii în ceea ce priveşte creşterea consumului de carne de oaie, de la lansarea programului, ministrul a susţinut că este prea devreme, însă a adăugat că a observat o creştere a cererii pe piaţă.

'Nu avem date, este prea devreme, dar se vede de la o zi la alta în piaţă că mai multă lume caută carne de oaie. Iată, aici sunt bucătari asistaţi de profesori, care fac meniuri excepţionale, pe care le pregătesc minuţios. Eu le-am gustat şi sper să le gustaţi şi dumneavoastră, iar gazdele să vă dea o porţie din cele pregătite ca să vă daţi cu părerea, pentru a informa corect opinia publică. Eu vreau să mulţumesc consilierului meu că mi-a creat această surpriză: oferta şcolii de bucătari de a face o lecţie deschisă în care să putem constata cum se prepară produsele din carne de oaie în diferite reţete. Cred că şi dumneavoastră aţi salivat şi o să salivaţi cu siguranţă dacă sunteţi într-o bucătărie. Ce altceva să faci când intri într-o bucătărie? Trebuie să vezi, să salivezi şi apoi să mănânci pur simplu.(...) Nu eşti viu, dacă nu salivezi, şi eu încă salivez', s-a exprimat plastic ministrul Agriculturii.

Daea s-a declarat nu de puţine ori un mare fan al cărnii de oaie, dar şi al acestui animal, în condiţiile în care ar putea să o consume chiar şi după desert.

'V-am spus consum acasă carne de oaie şi dacă aş putea aş lua şi după prăjituri. Oaia îmi place şi nu de acum, ci dintotdeauna. Eu preţuiesc acest animal. V-am mai spus că este o specie extrem de valoroasă pentru ţară şi dacă reuşim şi sper să reuşim să creştem consumul de carne de oaie în România este extraordinar de bine. Înseamnă că ne-am atins obiectivul. România are produse foarte bune, dintr-un animal atât de valoros care păşunează, care este foarte curat şi foarte gustos şi care trebuie valorificat, pentru că răspunde la interesul pe care îl au producătorii, crescătorii de animale, dar mai ales consumatorii. Ei doresc produse româneşti curate şi sigure', a explicat şeful MADR.

[citeste si]

Ministrul a spus presei că nu renunţă la carnea de oaie nici de Crăciun, chiar dacă va consuma conform tradiţiei şi carne de porc, pentru că îi place la fel de mult. Întrebat dacă în 2018 vor mai fi alte campanii similare, răspunsul ministrului a venit prompt: 'Categoric da'.

Ministrul Agriculturii a fost prezent luni la sediul HoReCa School unde cursanţii, al căror examen final s-a desfăşurat în această dimineaţă, au primit ca temă pentru proba practică carnea de oaie şi diferite bucătării internaţionale în care să înglobeze acest ingredient.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel