Petiţie online pentru repatrierea Cameliei Smicală şi a copiilor săi

Cazul Cameliei Smicală şi a copiiilor săi a impresionat opinia publică din România. Astfel, a luat naştere o petiţie online prin care se cere repatrierea acestora din Finlanda. 

Prin această petiție se cere intervenția ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, pentru ca medicul Camelia Smicală și cei doi copii ai ei să fie repatriați. Conform inițiatorilor petiției, în prezent, copiii Maria și Mihai Jalaskoski au fugit din centrul unde au fost instituționalizați (Tampere-Finlanda).

„Vă reamintesc că atât dr. Camelia Smicală, cât și copiii săi minori, Maria și Mihai Jalaskoski sunt și cetățeni români și au dreptul constituțional de a se reîntoarce în țara mamă, România, oricând doresc, iar M.A.E. are obligația (conform aceleiași Constituții) de a-i primi în țară", se arată în petiția online.

Copiii Cameliei Smicală, luaţi cu forţa 

În 2015, Camelia Smicală, medic din Piatra-Neamț, locuia în Finlanda și era căsătorită cu un cetățean finlandez, care o abuza, iar femeia a amenințat că pleacă de acasă, împreună cu cei doi copii. Soțul a anunțat, însă, serviciile sociale și astfel au fost luați copiii, în urma unei descinderi în forţă, scrie Mediafax.

În decembrie 2019, peste 150 de persoane au participat, în Cluj-Napoca, la un miting de solidaritate cu familia Cameliei Smicală și au cerut autorităților din Finlanda să-i lase pe cei doi copii să ajungă lângă mama lor.

Anterior, în noiembrie 2019, Ministerul Afacerilor Externe a spus, referitor la cazul Cameliei Smicală, aflat în litigiu, că aceasta nu poate solicita azil în interiorul Ambasadei României din Helsinki, întrucât nu se califică pentru acest lucru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel