Petiţie cu 18.000 de semnături pentru desfiinţarea SIIJ. Predoiu: Imediat ce situaţia din Parlament o permite

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat că desfiinţarea SIIJ va fi rezolvată de îndată ce "condiţiile din Parlament o vor permite", după ce a primit o petiţie cu 18.000 de semnături în acest sens. 

"Astăzi am avut o întâlnire de lucru, la sediul Ministerului Justiției, cu reprezentanții comunității Declic.

Aceștia mi-au înmânat o petiție semnată de peste 18.000 de cetățeni prin care este cerută desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiției.

În cadrul discuțiilor am clarificat mai multe elemente procedurale legate de dezbaterea publică a proiectului și am anunțat că Ministerul Justiției va programa o întâlnire cu părțile interesate în data de 24 iunie.", a scris Cătălin Predoiu pe Facebook. 

Desfiinţarea SIIJ depinde de "condiţiile din Parlament"

„Desființarea SIIJ rămâne un obiectiv al Ministerului. Am făcut pași în această direcție. Vom face pasul decisiv când vom fi siguri că acest proiect va trece de Parlament. Voi intensifica discuțiile cu parlamentari din toate partidele pe acest subiect. De asemenea, am discutat și o voi face din nou, cu Primul Ministru, care sprijină fără rezerve toate obiectivele MCV. La ora la care discutăm, capacitatea operațională a Ministerului Public de a face anti-corupție în sistemul judiciar este departe de ceea ce trebuie să fie. Crearea SIIJ a lovit în DNA și a creat o vulnerabilitate Ministerului Public. Nu procurorii sunt de vină pentru această situație, nici măcar cei din SIIJ, ci politicienii care nu înțeleg mecanismul judiciar sau care, și mai grav, doresc dezorganizarea acestuia și a luptei anti-corupție. Dar, ceea ce au stricat un număr de politicieni vor repara alți politicieni, care sprijină Justiția. Guvernul PNL va rezolva acest lucru, imediat ce condițiile din Parlament o vor permite”, a mai scris Cătălin Predoiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel