Petiție bombă la TVR! Angajații vor demisia lui Stelian Tănase. Vezi despre ce salarii uriașe se vorbește

Mai mulți angajați ai TVR au creat o petiție prin care cer demisia lui Stelian Tănase și în care publică salariile unor nume importante din televiziunea publică.

”Ultima găselniță a conducerii TVR este reducerea timpului de lucru și implicit a salariilor. Fără a avea nici o justificare economică și fără a fi urmat toate etapele premergătoare unei asemenea decizii, Directorul General Interimar și Comitetul Director vor propune Consiliului de Administrație din 28 mai această măsură. Decizia este încununarea a 5 luni de bâiguieli manageriale, cu abuzuri, angajări, ingerințe grosolane în politica editorială. Încercăm mai jos să facem un rezumat al mandatului acestui interimat, o perioadă în care demnitatea noastră profesională a fost călcată sistematic în picioare. Imaginea jurnalistului TVR nu a fost niciodată atât de batjocorită. De ce trebuie să plătim tot noi factura incompetenței ce s-a perpetuat la conducerea TVR?”, se arată în textul petiției.

Inițiatorii petiției îl acuză pe Stelian Tănase că este un ”adversar” al TVR și își aduce colaboratorii pe salarii mari la postul public.

”Încă de la bun început, domnul Tănase s-a declarat, paradoxal, un adversar al instituției pe care a acceptat să o conducă. Continuând atitudinea pe care o avea ca persoană publică, colaborator ori salariat al unor instituții private de presă (concurente directe pe anumite segmente cu TVR), domnul Stelian Tănase a susținut permanent faptul că salariații TVR sunt o piatră de moară a economiei naționale, făcându-i răspunzători de uriașa datorie adunată în timp de SRTV.

VEZI ȘI: Stelian Tănase, avertizat de directorii TVR. Ce risc prezintă planul de restructurare

Mandatul de până acum al domnului Tănase se remarcă prin aducerea la TVR a unui grup de „vedete", cunoscuți ai domniei sale, un adevărat desant de colaboratori.

„Este o nouă viziune – pe care o încercăm de data asta. TVR face o încercare de a oferi un exemplu de televiziune în serviciul public, în speranța că este începutul schimbării statutului și rolului TVR în lumea românească... O instituție strategică."(conferința de presă, 24 februarie 2014).

Fără a avea aprobarea CNA, cu complicitatea Comitetului Director, noile grile au fost lansate cu mare tam-tam și cheltuială la Brașov, sub masca finalei naționale a Eurovisionului. Chiar și în aceste condiții, am sperat că noua viziune va produce revirimentul promis. Din păcate, noii veniți au dus și mai jos audiențele.

VEZI ȘI: PMP cere demisia directorului TVR 3 și a lui Stelian Tănase. Motiv incredibil

Tuturor li s-au semnat contracte, li s-au dat emisiuni până la sfârșitul anului 2014, în lipsa unui buget anual aprobat de CA -bugetele emisiunilor se reînnoiesc lunar, departamentele funcționând conform legii, cu un procent din bugetul pe anul precedent. Enumerăm câteva exemple de venituri ale unor colaboratori dintre cei veniți în mandatul domnului Tănase. Menționăm că este vorba de sume nete, la care se adaugă impozite și cheltuielile ce revin SRTV.

Cornel Nistorescu - 2500 euro/lună

Ion M. Ioniță (plecat între timp)- 3000 euro/lună

Daniel Apostol -2000 euro/lună

Timeea Bereczki- 4000 lei/lună

Miruna Munteanu 6000 lei/lună de la TVRi

Mircea Dinescu 6220 euro net/lună de la TVR 1 și 2560 euro net/lună de la TVR 2, la care se adaugă reclama pe față la propriul restaurant

Florin Iaru 6400 lei pe lună pe TVR2”, se mai arată în textul petiției

VEZI AICI TEXTUL INTEGRAL AL PETIȚIEI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel