Petiție pentru ieftinirea medicamentelor. Apelul unui medic celebru

Solutii miraculoase pentru boli rare
Solutii miraculoase pentru boli rare

Medicul primar Urgențe Tudor Ciuhodaru face un apel pentru semnarea unei petiții. 

”Semnează şi tu pentru ieftinirea medicamentelor cu 35%. Suntem deja 17000 care cerem acest lucru. E timpul să ne preocupe sănătatea românilor şi nu profitul multinaţionalelor. Văd zilnic oameni a caror viaţă depinde de preţul medicamentelor. Medicamentele sunt însă mult prea scumpe pentru buzunarele românilor. Am ajuns să plătim pe un medicament chiar mai mult decât în celelalte ţări din U.E. Această reducere înseamnă pentru mulţi o nouă şansă la viaţă. Minstrul (de pe la sănătate) rudă cu lobbyistul (big farma) refuză aceste măsuri normale. Întâi a amânat aplicarea unui ordin ce stabilea un preţ mai mic la medicamente. Apoi a mai găsit o şmecherie. Tot pentru amânarea reducerilor de preţ. În loc să se aplice imediat noile preţuri acestea se vor stabili, cândva, nimeni nu ştie când, prin hotărâre de guvern. Lobbyul s-a mutat de masa ministrului pe masa primului ministru”, transmite Tudor Ciuhidaru. 

”De cele 400 de milioane construiam singuri măcar 2 spitale regionale de urgenţă şi rămâneau bani”

Medicul adaugă: ”Asta doar ca să poată da 400 milioane în plus pe medicamente! Evident, din banii noştri. Care merg la multinaţionale! Simplu? Pacienţii cu boli grave nu au timp să aştepte ca cineva să aibă chef să aplice un ordin. De cele 400 de milioane construiam singuri măcar 2 spitale regionale de urgenţă şi rămâneau bani şi de un spital de arşi. Soluţii sunt şi pentru stoparea exportului paralel E un suficient să dai un ordin prin care să interzici exportul medicamentelor ieftine dacă nu ai asigurat necesarul intern (se practică în lumea asta) şi să reduci taxa claw-back, aşa cum prevede proiectul meu de lege”. 

”Mă aştept, din nou, la ameninţări şi presiuni”

”Asta dacă vrei. Doar dacă vrei. Dar ghinionul nostru! S-au întâlnit ministrul cu lobbyistul. Ştiu că adevărul doare. Mă aştept, din nou, la ameninţări şi presiuni. Nu ar fi prima dată. Dar nu pot rămâne indiferent şi nici nu pot şi nici nu vreau să tac”, a conchis Tudor Ciuhodaru. 

Puteți vedea petiția aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel