€ 5.0919
|
$ 4.3707
|
Curs valutar: € 5.0919
|
$ 4.3707

Urmărește dezbaterea live

 

Pesticide scăldate în bere. Tu știi ce bei?

bere_20098000
 

O bere rece în zilele călduroase de vară, la terasă, pe plajă sau în timp ce urmărești un meci de fotbal... O plăcere care te poate costa sănătatea, avertizează un studiu realizat în Franța....

Asociația „60 millions de consommateurs” din Franța a inițiat o cercetare în care au fost analizate 45 de sortimente de bere, cele mai populare în supermarket-uri, în scopul depistării pesticidelor. 

Cerealele utilizate la fabricarea berii - orz, grâu sau rapiță - provin în mare parte din culturi tratate cu pesticide. Este adevărat că în procesul de fabricare a berii sunt eliminate o parte din reziduurile chimice. Rămân însă urme de pesticide în bere? Pentru a afla acest lucru experții francezi au selectat 45 de tipuri de bere, în care au încercat să deceleze prezența a 250 de pesticide. 

Da, există pesticide în bere

Rezultatul: reziduuri de pesticide au fost descoperite în 34 de sortimente de bere. Însă doar 4 molecule de pesticide au fost identificate și acestea în cantități mici. 

Unul dintre pesticidele depistate este glifosatul - substanță implicată în numeroase controverse legate de siguranța utilizării. Glifosatul a fost depistat în 25 de beri, dintre care 2 bio. Experții ne asigură că sunt concentrații relativ scăzute (între 0,41 micrograme și 9,23 µg/L). Potrivit acestora, dozele toxice se cumulează după un consum de 2.000 de litri de bere. 

Totuși, studiul demonstrează că glifosatul - un ierbicid clasat în 2015 drept cancerigen pentru om - este răspândit peste tot în mediul înconjurător. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Comentarii

Pentru a vedea sau a publica comentarii, te rugăm să te autentifici în Facebook.
 
 
 
 
 
x close