Peste 75 de lectori prezintă la Oradea cele mai importante noutăţi în managementul cancerului pulmonar şi al bolilor pulmonare rare

A doua Conferinţă Naţională de Cancer Pulmonar şi Prima Conferință Națională de Boli Pulmonare Rare - evenimente cu participare internaţională, organizate la iniţiativa Secţiunii de Cancer Pulmonar a Societăţii Române de Pneumologie (SRP), a Societăţii Române de Chirurgie Toracică 1994 şi a Grupului de Lucru pentru Deficitul de Alfa-1 Antitripsină al Societăţii Române de Pneumologie - vor avea loc în perioada 2-4 aprilie 2015, la Hotel International din staţiunea Băile Felix. La conferinţe vor participa specialişti de renume în domeniu şi reprezentanţi de elită ai sistemului medical românesc. 

A doua Conferinţă Naţională de Cancer Pulmonar şi Prima Conferință Națională de Boli Pulmonare Rare - evenimente cu participare internaţională, organizate la iniţiativa Secţiunii de Cancer Pulmonar a Societăţii Române de Pneumologie (SRP), a Societăţii Române de Chirurgie Toracică 1994 şi a Grupului de Lucru pentru Deficitul de Alfa-1 Antitripsină al Societăţii Române de Pneumologie - vor avea loc în perioada 2-4 aprilie 2015, la Hotel International din staţiunea Băile Felix. La conferinţe vor participa specialişti de renume în domeniu şi reprezentanţi de elită ai sistemului medical românesc

Cu această ocazie, Grupul de lucru pentru DAAT (Deficitul de Alfa-1 Antitripsină) și Secțiunea de Cancer Pulmonar a Societății Române de Pneumologie şi-au unit forţele pentru a acoperi o gamă largă de subiecte în acest domeniu, de la profilaxie la management. 

„Suntem de părere că managementul cancerului pulmonar şi deficitului de Alfa-1 Antitripsină sunt într-o etapă nouă, a evoluției rapide și semnificative, nu doar în Occident, dar și în România. Datorită noilor descoperiri, putem folosi cu ușurință mai multe instrumente de înaltă tehnologie de diagnosticare, noi medicamente, terapie mai puţin invazivă care nu erau disponibile până nu demult. Prin urmare, este esențial pentru medicii specialişti de a comunica deschis şi a face schimb de cunoştinţe cu liderii de opinie din străinătate, cercetători, colegi oncologi și chirurgi, prin intermediul prezentărilor și discuțiilor interactive din cadrul conferinţelor”, au declarat organizatorii acestor conferințe - Dr. Dorin Vancea, Președintele Secţiunii de Cancer Pulmonar a Societăţii Române de Pneumologie, Dr. Lavinia Davidescu, Coordonatorul Grupului de lucru pentru Deficitul de Alfa-1 Antitripsină al Societăţii Române de Pneumologie, Prof. As. Dr. Ruxandra Ulmeanu, Directorul Școlii Societăţii Române de Pneumologie, Șef al Disciplinei de Pneumoftiziologie din cadrul Facultății de Medicină și Farmacie Oradea, Prof. Dr. Florin Bodog, Decanul Facultății de Medicină și Farmacie Oradea şi Prof. Dr. Florin Mihălțan, Președintele Societății Române de Pneumologie. 

Scopul acestor dezbateri constă în abordarea unor teme actuale cu privire la cancerul pulmonar şi bolile pulmonare rare, identificarea de soluţii şi direcţii prioritare pentru îmbunătăţirea tratamentului acordat tuturor pacienţilor din ţară, atât în abordul Cancerului Pulmonar, cât şi pentru Deficitul de Alfa-1 Antitripsină şi oferirea de informaţii de ultimă oră asupra progreselor înregistrate în clinică şi cercetare. Str. Petofi Sandor, nr. 10, Sector 1, București Tel.: +40 311 013 221; E-mail: [email protected], www.mediamed.ro 

Programul conferinţelor cuprinde subiecte de larg interes pentru medicii din următoarele specialităţi: oncologie, anatomie patologică, pneumologie, chirugie toracică, anestezie şi terapie intensivă, alergologie, pediatrie, medicină internă, imagistică. 

Peste 70 de lectori români şi cinci personalități medicale din aceste domenii, din străinătate, vor susţine 15 simpozioane majore. 

Conferinţele sunt organizate sub egida Societăţii Române de Pneumologie şi a Facultății de Medicină și Farmacie Oradea, cu sprijinul Academiei de Științe Medicale. Partenerii evenimentului sunt Secţiunea de Pneumopatii Interstiţiale Difuze şi Sarcoidoză a SRP, Societatea Naţională de Oncologie Medicală din România, Societatea Română de Radioterapie şi Oncologie Medicală şi Societatea Română de Alergologie şi Imunologie Clinică. 

Evenimentul este creditat de Colegiul Medicilor din România cu 18 ore de Educație Medicală Continuă. 

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să consultaţi programul complet al manifestărilor accesând site-ul conferinţei: www.conferintacancerpulmonar.ro .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel