Peste 530 de tone de deșeuri din Bulgaria, oprite la Vama Calafat Portuar / GALERIE FOTO

Peste 530 de tone de deșeuri din Bulgaria au fost oprite la Vama Calafat Portuar după ce, zilele trecute, același lucru s-a întâmplat cu 2.000 de tone de deșeuri transportate ilegal din Ungaria.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat Portuar împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Dolj au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unei nave, cantitatea de 538.766 kilograme deșeuri metalice, din hârtie, tip PET dar și motoare de autoturisme nedecontaminate, anvelope uzate precum și tapițerie auto, arată IGPF într-un comunicat.

Toate aceste bunuri nu îndeplineau condițiile legale pentru a fi introduse în țară.

Ieri, 2 august, în jurul orei 15.45, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat Portuar au efectuat pe sensul de intrare în ţară controlul specific asupra unei nave, sub pavilion România. Comandantul echipajului a fost identificat ca fiind un cetățean român în vârstă de 70 de ani.

În urma controlului efectuat de către polițiștii de frontieră împreună cu reprezentanți din cadrul Gărzii de Mediu Dolj, s-a constatat faptul că în componența navei existau două barje, încărcate cu deșeuri din diferite materiale: metale, hârtie,    PET-uri, dar și motoare de autoturisme care nu erau decontaminate, anvelope uzate, precum și tapițerie auto, mai transmite Poliția de Frontieră.

Deșeurile, în cantitate totală de 538.766 kilograme, erau încărcate din Bulgaria și aveau ca destinație o societate din Turcia.

'Autoritățile competente nu au permis intrarea pe teritoriul României pentru aceste materiale, întrucât pe timpul efectuării transferului este interzisă amestecarea lor și totodată pentru faptul că nu au putut face dovada unei gestionări corecte privind sănătatea oamenilor și a mediului.', încheie comunicatul Poliției de Frontieră.

Zilele trecute, au fost oprite 2.000 de tone de deșeuri

Pe 30 iulie, 'poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat Portuar împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Dolj au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui vapor, cantitatea de 1.977.687 kilograme deșeuri din materiale plastice și reziduuri metalice contaminate cu substanțe periculoase, dar și cabluri având conținut de ulei, gudron sau alte substanțe toxice. Toate aceste bunuri nu îndeplineau condițiile legale pentru a fi introduse în țară', arăta Poliția de Frontieră într-un comunicat de presă transmis zilele trecute.  

Deșeurile, în cantitate totală de 1.977.687 kilograme, erau încărcate din Ungaria și aveau ca destinație o societate din Turcia. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel