2.000 de tone de deșeuri din Ungaria, aduse ilegal cu nava, au fost oprite la Vama Calafat Portuar / Galerie foto

Aproximativ 2.000 de tone deșeuri din diferite materiale, transportate ilegal din Ungaria, au fost oprite la P. T. F. Calafat Portuar.

'Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat Portuar împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Dolj au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui vapor, cantitatea de 1.977.687 kilograme deșeuri din materiale plastice și reziduuri metalice contaminate cu substanțe periculoase, dar și cabluri având conținut de ulei, gudron sau alte substanțe toxice. Toate aceste bunuri nu îndeplineau condițiile legale pentru a fi introduse în țară', anunță Poliția de Frontieră într-un comunicat de presă. 

Pe 30 iulie a.c., în jurul orei 15.30, pe sensul de intrare, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat Portuar au efectuat controlul specific asupra unei nave, sub pavilion România, comandantul echipajului fiind un cetățean român în vârstă de 65 de ani.

În urma controlului efectuat, s-a constatat faptul că în componența vaporului existau două barje, încărcate cu deșeuri metalice contaminate cu substanțe periculoase, cabluri având conținut de ulei, gudron sau alte substanțe toxice, materiale plastice precum și componente electrice.

Deșeurile, în cantitate totală de 1.977.687 kilograme, erau încărcate din Ungaria și aveau ca destinație o societate din Turcia.

'Autoritățile competente nu au permis intrarea pe teritoriul României pentru deșeurile sus-menționate, întrucât pe timpul efectuării transferului este interzisă amestecarea acestora și totodată pentru faptul că nu au putut face dovada unei gestionări corecte privind sănătatea oamenilor și a mediului.', încheie comunicatul IGPF. 

VEZI ȘI: Clotilde Armand, primar de metropolă americană. Cum a reușit Sectorul 1 performanța de a concura cu New York-ul

Trafic intens la frontieră, în ultimele 24 de ore

'Suntem în plin sezon estival, iar în ultimele 24 de ore s-a înregistrat un trafic crescut în punctele de trecere a frontierei, în special la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria, atât pe sensul de intrare, cât și pe sensul de ieșire din țară. În acest sens, au fost dispuse măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru fluidizarea traficului de persoane şi mijloace de transport, prin suplimentarea personalul Poliţiei de Frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, precum și deschiderea suplimentară a arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere. De asemenea, reprezentanții I.T.P.F. Oradea, I.T.P.F. Sighetu Marmației și I.T.P.F. Giurgiu sunt în contact permanent cu autoritățile de frontieră din Ungaria și Bulgaria, în vederea stabilirii unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

Astfel, în data 31.07.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 194.800 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 47.000 mijloace de transport (dintre care 8.400 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 98.500 persoane cu 22.900 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 96.300 persoane cu 24.100 mijloace de transport.', arată un alt comunicat al Poliției de Frontieră. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy