Peste 30.000 de luptători Wagner au fost răniți sau uciși în Ucraina, potrivit datelor publicate de SUA: Majoritatea erau foști deținuți

Peste 30.000 de luptători Wagner au fost răniți sau uciși în Ucraina/ Fotografie de la Алесь Усцінаў, Pexels
Peste 30.000 de luptători Wagner au fost răniți sau uciși în Ucraina/ Fotografie de la Алесь Усцінаў, Pexels

Peste 30.000 de mercenari care luptau pentru grupul paramilitar rus Wagner au fost uciși sau răniți de la începutul războiului din Ucraina, spun oficialii americani.

 

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, a declarat că grupul a suferit pierderi semnificative în ultimele săptămâni, aproximativ 9.000 de luptători fiind uciși în acțiune.

Wagner a recrutat foarte mulți soldați din închisorile rusești, iar Kirby a spus că majoritatea victimelor au fost condamnați neantrenați.

În ciuda victimelor, Wagner a avut câștiguri în jurul orașului Bakhmut.

Unele dintre cele mai aprige lupte ale războiului au avut loc în jurul orașului de est, mercenarii Wagner fiind puternic implicați în eforturile Rusiei de a captura zona.

Trupele ucrainene spun că luptătorii Wagner au fost trimiși la atacuri în număr mare pe teren deschis, iar un purtător de cuvânt al armatei ucrainene a spus că Moscova nu a reușit să evacueze soldații răniți și morți.

Capturarea lui Bakhmut ar putea permite Rusiei să facă progrese în orașe mai mari mai la vest, precum Kramatorsk și Slovyansk.

Cu toate acestea, Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, a sugerat că noi progrese s-ar putea dovedi dificile, având în vedere că câștigurile obținute în Bakhmut au durat luni pentru a se realiza și au avut un „cost devastator care nu este durabil”.

El a pus sub semnul întrebării importanța militară a orașului.

„Este posibil ca ei să ajungă să aibă succes în Bakhmut, dar zona nu are o valoare strategică reală”, a declarat Kirby reporterilor.

Oficialii serviciilor de informații din Marea Britanie au estimat că forțele regulate ruse și trupele Wagner ar fi putut suferi între 175.000-200.000 de victime - printre care 40.000-60.000 de morți.

Numărul mare de decese s-a datorat „asigurării de servicii medicale extrem de rudimentare”, a transmis Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Grupul Wagner era mult mai mic înainte de război, cu doar 5.000 de luptători, dintre care majoritatea erau foști soldați cu experiență.

Grupul început să recruteze zeci de mii de luptători anul trecut - în mare parte din închisori, potrivit SUA - deoarece Rusia a avut probleme în a găsi trupe pentru invazia sa în Ucraina. Jumătate dintre acești condamnați au fost probabil răniți sau uciși, spun oficialii britanici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel